Bylock davalarında avukat
FETÖ/PDY davaları günümüzün en popüler, aktüel davalarıdır.  Bylock yargılamaları FETÖ davalarının çok tartışmalı ve zor davaları olarak görünüyor.
Sırf bylock suçlaması ile binlerce kişi tutuklu, binlerce kişi de sorgulanmak üzere sırada bekliyor.
Suçlamayı şöyle özetleyebiliriz:
Bylock FETÖ’cülerin kullandığı bir iletişim programıdır. Bu nedenle bylock indirenler FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesidir. Bylock tutuklularının kahir ekseriyetine yöneltilen suçlama budur.
Bylock operasyonları devam etmekte, hergün birileri gözaltına alınmakta, sorgulanmakta ve tutuklanmaktadır.
Tutuklu yakınları üç şeyi merak etmektedir.
1-Bylock tek başına silahlı terör örgütü için kesin delil midir?
2-Bu davaların sonu ne olacak?
3- Avukat tutmanın yararı var mı?
Bylock konusunun esasına girmeyeceğim, bu konuda yüzlerce sayfa yazılabilir, söylenebilir. Burada neyin doğru olduğu değil algı önemlidir. Algı ise bylock indirenlerin FETÖ/PDY silahlı örgütü üyesi olduğudur.
Biz sadece bylock deliline dayanan FETÖ/PDY davalarının beraatla sonuçlanacağını düşünüyoruz. Bu davalarda önemli olan tutuksuz yargılanmaktır. Üçüncü soru; avukat tutalım mı?
Ekonomik durumu olanlar için avukat tutmayı tartışmak bile abestir. Gücü olan mutlaka avukat tutmalıdır. Atılı suç ciddi, ağır bir suçtur. Konu hukuksa hukuk mücadelesi mutlaka işin uzmanı bir avukat ile verilmelidir.
Av. Rahmi Ofluoğlu

Biz Hukuk


NOT : Yarın ki yazım 215 bin kişinin mesaj içerikleri çözüldü haberi doğru mu, çözüldü ise davalar nasıl etkilenir olacak