Futbolda şike iddialarına ilişkin 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 4'üncü duruşması başladı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan'nın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı.

Tutuklu sanıklardan Bülent İbrahim İşçen'in raporlu olması nedeniyle katılmadığı duruşmada, Beşiktaş Futbol Takımları Genel Direktörü Tayfur Havutçu, Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş'in de aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, mahkemeye 15 gün önce atanan üye hakim Bülent Kınay'ın bundan sonraki duruşmalarda heyette görev alacağını söyledi.

Duruşmada, 401 sayfalık iddianamenin okunması tamamlandı.

Duruşma sırasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, davanın bir numaralı sanığı Olgun Peker'e "Mayısa kadar tutukluyuz" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, eski futbolcular Rıdvan Dilmen, Saffet Sancaklı, Oğuz Çetin, Engin İpekoğlu, Ogün Altıparmak, Selçuk Yula, Erdi Demir, Semih Yuvakuran ve Fenerbahçe Ülker Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Aydın Örs de duruşmayı izliyor.