25. ağır Ceza Mahkemesinde devam etmekte olan 92 sanıklı bylock duruşmasında sanıkların ifadeleri alındı ve avukatların savunmalarına geçildi.
Cumhuriyet savcısı 6 sanığın tahliyesini isterken diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini mütalaa etti.
C. Savcının mütalaasının hemen ardında salonun izleyiciler kısmında bir kadının kendini yere atarak çığlık çığlığa ağladığı görüldü. Tahliye talep edilen bir Sanık bayıldı. Bu sırada başka bir sanık yakını sinir krizi geçirdi. Sinir krizine giren bayanın Sanıklardan birisinin annesi olduğu anlaşıldı ve mahkeme başkanı tutuklu sanığın annesinin yanına gitmesine izin verdi. Ancak yine de anne yatışmadığı gibi anneye diğer tutuklu yakınlarının da katıldığı görüldü.  Olayların büyümesi üzerine mahkeme başkanı salonu boşaltı ve izleyicileri salondan çıkarttı.
 Avukat savunmaları devam ediyor.
 ADS üzerinden bylock indirenlerin tahliyesinin istendi
Cumhuriyet savcısının mütalaasında ADSL üzerinden bylock indirenlerin tahliyesini istediği anlaşıldı.
Bunun üzerine Av. Çağlar Dilber savunmasında bilişim teknolojisinde gelinen noktada ADSL ile akıllı cep telefonların bir farkı kalmadığını, bu telefonların da ortak internet erişimine açılarak birden fazla kişi tarafından kullanılabildiğini belirtti.
Av. Çağlar Dilber içerikler için KOM şubelere yazı yazmanın artık bir anlamı kalmadığını, bu nedenle doğrudan MİT’ten bilgi istenmesi gerektiğini, çünkü her seferinde KOM şubenin aynı cevabı verdiği tespitini yaptı.
Av. Çağlar Dilber bütün bu nedenlerle sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verilmesi gerektiğini savundu.
Alınan bilgiye göre halen avukatların savunması alınmaktadır.
av. çağlar dilber ile ilgili görsel sonucu
Av. Çağlar Dilber solda
Biz Hukuk