İktidarın sopası haline gelmeleriyle eleştirilen sulh ceza hakimliklerinin performansı (!) üniversite hocalarının dikkatinden kaçmadı.

2008-2010 arasında uygulanan Youtube yasağını AİHM'e götürerek özgürlükçü bir karar çıkmasını sağlayan Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, Herkul.org sitesine engelleme kararı veren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimi İsmail Yavuz ile ilgili çarpıcı bir detayı paylaştı.

40 GÜNDE 1.193, YILDA 12.000, GÜNDE 50 KARAR

Yaşadığı şaşkınlığı gizlemeyen Altıparmak, şunları yazdı: “Cemaatinhttp://herkul.org  sitesini erişime engelleyen İstanbul 7. Sulh Ceza kararı 1193 nolu. 40 günde 1193 karar vermiş hakim! Demek ki İstanbul'da bir sulh ceza hâkimi yılda 12.000 karar veriyor. Günde ortalama 50 karar. Ne zaman okuyup, ne zaman yazıyorsa artık. Hatırlatalım yılda on binlerle ifade edilen karar veren sulh cezaları AYM vakti olup, adli kolluk tedbirlerini inceleyecek diye iptal etmedi.”

PROF. DR. YAMAN AKDENİZ: NEDENSE KRİTİK KARARLAR HEP 7. SULH CEZA'DAN ÇIKIYOR

Diğer yandan, Altıparmak'ın paylaşımlarını değerlendiren hukuk Profesörü Yaman Akdeniz de "Kritik kararlar da nedense hep İstanbul 7. Sulh Ceza'dan çıkıyor." hatırlatmasını yaptı.

CAN DÜNDARI, ERDEM GÜL'Ü, BÜLENT KENEŞ'İ TUTUKLAMIŞTI, AHMET HAKANI DÖVENLERİ SALIVERMİŞTİ

Sansür kararında imzası olan hakim İsmail Yavuz, daha önce de basına yönelik tartışmalı kararlarıyla gündeme gelmişti. Hakim Yavuz, Today's Zaman eski Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'i tweet sebebiyle tutuklamıştı. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a saldıran şahısları serbest bırakılmasına itirazı karara bağlayan da yine hakim Yavuz'a aitti. Hakim İsmail Yavuz, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında tutuklama kararı vermişti.

KAYNAK: ZAMAN