İzmir Barosu'nun başkan ve yönetim kurulunun belirleneceği genel kurul öncesi adaylar çalışmalarını sürdürüyor.

21 Ekim'de yapılacak olan seçimde 2012-2014 yılları arası baroyu yönetmek için Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, Çağdaş Avukatlar Grubu, Bağımsız Savunma Grubu, İlerici Avukatlar Grubu ve Demokrat Avukatlar Grubu'nun listeleri yarışacak.

Ön seçimleri kazanarak Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı olan eski baro başkanı Avukat Özdemir Sökmen Aliağa'da meslektaşlarıyla bir araya geldi. Yapılan toplantıda Özdemir Sökmen projelerini anlattı, seçildikleri takdirde avukatların iş ve sosyal yaşamlarını destekleyen projelerin hayata geçeceğini söyledi.

Baro yönetimini eleştiren Sökmen, kendi zamanlarında yapılan bir çok çağdaş uygulamanın anlamsız bir şekilde kaldırıldığını belirterek "Mevcut baro yönetimi bizim yaptıklarımıza hiçbir şey eklemedikleri gibi, yaptıklarımızı yok etmeye çalıştılar, bu yüzden onları savunamıyorum. Yaptıkları güzel şeyler olsa onları da anlatayım ama bir şey bulamıyorum" dedi.

seçimleri kazanmaları halinde baro binası ile ilgili çalışmalarının olduğunu belirten Sökmen, "Merkez baro binası Alsancak'ta kaldığı için adliyeye çok uzak ve ters seçimleri kazanmamız halinde ilk hedefimiz baro binamızı adliyeye yakın bir yere getireceğiz. seçimleri kazandıktan sonra İzmir Barosu'nun sesi eski zamanlardaki gibi yine çok yüksek çıkacak, iki senedir susmuş olan baro gürleyecek" şeklinde konuştu. - İZMİR

haberler.com