Açılış Konuşmaları İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ile MESKA Vakfı Başkanı Hüseyin Avni Yardımcı tarafından yapılacak olan toplantının oturum Başkanlığı İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A.Metin Uracin tarafından yapılacak.

MESKA Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ressam İrfan Ertel tarafından hazırlanıp sunulacak olan Film ve Slayt Gösterisi ile saat 10.30 da başlayacak olan toplantı Prof. Dr. H. Hilmi Sabuncu tarafından verilecek olan“İş Güvenliği, İş Sağlığı ve Çevre Sağlığı Kavramları, Yönetim Sistemleri, Görev Tanımları ve Sorumluluklar” konulu Konferans ile devam edecek.

Toplantı İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. A.Metin Uracin oturum başkanlığında İş Sağlığı ve Güvenliği  Bilim Uzmanı Sadık Akın’ın  “İş Güvenliği Uzmanlığı, sorumluluklar” konulu,  İş Sağlığı ve Güvenliği  Bilim Uzmanı   Dr. Tamer Oruç’un  “İşyeri Hekimliği, sorumluluklar” konulu İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Onur Üyesi, İş Güvenliği Müfettişi Şeref Özcan ’ın ” İşveren Vekili Açısından İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarında Cezai Sorumluluk” 

İstanbul Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Komisyonundan Av. Evren Demirkılıç’ınHukuki ve Cezai Yönden İş Kazası ve Meslek Hastalıkları Sorumlulukları ile Sorumlularının Saptanması Uluslararası Uygulamalar”, Gazeteci-Yazar BARIŞ TV Program Yapıcısı Ahmet Coşkunaydın, ”Medyada İş Sağlığı ve  Güvenliği” konulu panel ile devam edecek.

Toplantı, Doç.Dr Hülya Gül oturum başkanlığında, İş Sağlığı ve Güvenliği  Bilim Uzmanı Arzu TemizalanAv. Durmuş Tunç ve Nurdoğan İnci katılacakları Çalıştay’da “İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarının Hukuksal Sorunları ve Çözümleri” konularının ele alınarak değerlendirilmelerinin ardından yapılacak kapanış konuşmalarıyla  saat 16:00 da sona erecek.

9 Haziran 2013 tarihinde yapılması planlanmış olan toplantı Gezi Parkı olayları sebebiyle ertelenmişti. Toplantı 28 Eylül 2013 Cumartesi günü Orhan Adli Apaydın salonunda saat 10:30 da yapılacaktır.