Twitter’a erişimin yasaklanmasının ardından karara itiraz etmek için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Ümit Kocasal, Başsavcı Hadi Salihoğlu ile görüştü. Başsavcı Hadi Salihoğlu’nun erişimi engelleme kararının Anadolu Adliyesi’nden çıktığını ifade etmesi üzerine Kocasakal adliyeden ayrıldı.

Adliye çıkışında açıklama yapan Kocasakal, interneti düzenleyen 5651 sayılı kanunda yapılan değişikliklerin sonuçlarını vermeye başladığını belirtti. Kocasakal “Zaten amaç da buydu. Mahkeme kararlarını ilk açıklayan Başbakan oldu, bunu manidar buluyorum.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Twitter kalmayacak, kökünü kazıyacağız’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan Kocasakal, “Bu açıklama sırasında Başbakan’ın mahkeme kararından haberdar olduğu anlaşılıyor. Sizin haberiniz var mıydı? Yoktu. Baro Başkanı olarak benim haberim var mıydı? Yoktu. Başbakan’ın nasıl ve niye haberi var, onu da taktirinize bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

Twitter yasağının şahsi başvurular üzerine alındığını hatırlatan Kocasakal, “Ben Twitter'da herkes herkese istediği gibi hakaret edebilir demiyorum ama hukuk devletinde bu olmaz. Siz internette bu tür şeyleri gördüğünüz zaman bunun karşılığı herkesi cezalandıracak şekilde bütün yurttaşların ifade özgürlüğünü ortadan kaldıracak şekilde genel bir yasak getirmek değildir. Yapılması gereken şey sadece o ilgili yere ulaşım engellenebilir. Yoksa bunu engelleyeceğim diye herkesin hakkını ortadan kaldıramazsınız bu hakkın özünü ortadan kaldırmaktır. Bireylerin hak ve özgürlüğünü bütün bir toplumun hakkını ve özgürlüğünü ortadan kaldıran kararlara imza atan hakimleri veya savcıları tarih not edecektir. Bu işler bu kadar kolay ve basit değildir.” ifadelerini kullandı.

Baro yetkililerine İstanbul Anadolu Adliyesine itiraz dilekçesi vermelerini isteyen Kocasakal, açıklamasının ardından adliyeden ayrıldı.


haberand.com