Kadınlarımız bağırıyor: “Küfretmek taciz, küfretmeden isyan!” Ve duvarlardaki küfürleri temizliyorlar.
Direnişçiler Taksim’deki çöpleri topladı, her yer tertemiz. Bir kişi yere çöp attı, tepki gösterdiler ve onu çöpe attırdılar.
Taksim’de temel ihtiyaçlar için para geçmiyor. Polis olmadığında, ülkenin en güvenli ve demokratik ortamı oluşturuldu. Herkes kendini ve birbirini kontrol ediyor, taşkınlığa izin yok. Ama her görüşe izin var.
Parti bayraklarının Gezi’ye girmesine izin verilmiyor. Bir parti bayraklarını açmıştı (ki bu parti, borazan basının isyanı yamamaya çalıştığı partilerden biri değildi), ıslıklanarak bayraklarının Gezi’den çıkarılması sağlandı. Hiçbir direniş de olmadı.
Acil bir aklı başında sosyolog aranıyor. Gelin geleceğin güzel günlerinin teorisini, pratiği yaşayarak yazın.
İnternet başında, 140 kelimelik bilgi dağarcığı olduğu ileri sürülen gençlerin neler yaptıklarını görün. Kütüphane bile kurduklarını, nasıl da kitap okuduklarını, şarkılar söyleyip enstrüman çaldıklarını görün. Ahkâm kesmeden, suçlamadan ama gerektiğinde yaşamını ortaya koyarak nasıl
bir avuç dünya yarattıklarını görün.
Dindar ve kindar nesiller yaratmak isteyenler, bu romantik çocukların başkaldırısını görün. Homojen olmayan bir toplumun nasıl bir arada yaşayabildiğini görün. O ağaçların altında,
“ileri demokrasi” değil; hoşgörü, söylenene dikkat edilip, söylenilenin dinlendiği bir dünya kurulduğunu görün.
Belki de size
“Gezi Parkı Komünü”nü görün diyorum.
Nemeçek’i, Pal Sokağı Çocukları’nı biliyorlar mı inanın bilmiyorum, ama bizim
“Gezi Parkı Çocuklarımız”, tüm dünyaya örnek oluyor. Kökü dışarıda diyenler yanılıyor, kökü bizde ve onlarca yıldır ilk defa güzel bir şeyler ihraç ediyoruz. Artık oraların kodamanları “kökü dışarıda” diyerek Gezi Parkı’nı işaret edecek.
İstiklal artık gerçekten istiklale kavuştu, Taksim’de lokmalar taksim ediliyor, Gezi’de gezmek kadar güzel bir şey yok.
Şövalyeler de var burada. Çarşı başta olmak üzere diğer takım grupları ve birçok güzel insan. Göz alabildiğince, her yaşta, her cins ve görüşte güzel insanın olduğu bir dünya burası.

Cumhuriyet