Diyarbakır Barosu, Hakkari’de askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren 14 yaşındaki Vedat Ekinci'nin faillerinin bulunması ve cezalandırılması için aileye hukuki destek vereceğini açıkladı.

Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması ve yargılanması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde düzenledikleri "Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü" etkinliğinin 187'ncisini gerçekleştirdi. Etkinlikte, "Em te ji bir nakin/Seni Unutmayacağız" yazılı pankart açıldı. Anmaya, Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ve avukatlar katıldı. Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Mehmet Emin Çoban, Elçi'nin avukatlığını yaptığı dosyaların failli meçhul dosyasına dönüşmesine izin vermediğini hatırlatarak, başkanlarının dosyalarının faili meçhul dosyasına dönüşmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Ekinci ailesine başsağlığı

Ahmet Arif'in "33 Kurşun" şiirini okuyan Çoban, Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı Çemekurk köyünde askeri helikopterden açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 14 yaşındaki Vedat Ekinci'nin ailesine başsağlığı diledi.

"Failler tespit edilsin"

Türkiye hukuk tarihinin güvenlik güçlerinin karıştığı ve yaşam hakkının ihlaliyle sonuçlanan onlarca trajik cinayetle dolu olduğuna dikkati çeken Çoban, Diyarbakır Barosu olarak etkin, adil ve şeffaf bir soruşturma kapsamında faillerin tespit edilerek yargı önüne çıkarılmasını beklediklerini ifade etti.

Aileye hukuki destek

Çoban, faillerin bulunması ve hakkettikleri cezayı almaları için Ekinci ailesine her türlü hukuki desteği vereceklerini dile getirdi.

İzmir Barosu, Diyanet İşleri Başkanı’nı eleştirdiği için hâkim karşısına çıkacak! İzmir Barosu, Diyanet İşleri Başkanı’nı eleştirdiği için hâkim karşısına çıkacak!

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. (MA)