Son günlerde bir terim yaygın kullanımda, özellikle İktidar, resmi görevliler ve yandaş medya...
Vandal kim? Vandallık nedir? Vandallar eski bir Germen halkıdır. Bu gün; maddi yada manevi önemine bakmaksızın; kazanmak için yada salt kendini tatmin amacıyla insanlık eserlerini ve değerlerini acımasızca çiğneyen, yıkan, tahrip eden, yok eden insan guruplarına "Vandal.." Bu acımasız tarz'a da "Vandalizm" deniyor.
Gezi Parkı sürecinde "Vandal" kim?
Soruyoruz;Bu süreçde :
* İnsanların ölümüne ve sakatlanmasına kim neden olmuştur?
* İçeriğinin ne olduğu bilinmeyen kimyasal gazlar ve renkli sularla insanların göz kaybına, yaralanmasına, hastalanmasına yol açan kimlerdir?
* Konut dokunulmazlığını ihlal ederek konutlara dahi gaz bombalarıyla tecavüz edenler kimlerdir? Yasanın amir hükmüne rağmen kapalı alanlara, revir niteliği almış otel dairelerine biber gazı fişeği atanlar kimlerdir?
* Sokaklarda kendini gazdan ve gaz fişeklerinden korumaya çalışan kişilerin ellerindeki gaz maskelerini alarak; kentin gaz bulutu altındaki bölgelerinde korumasız kalmalarına neden olan... Kimisinde de hızını alamayıp, gaz maskesi olanları, maskesini aldığı gibi, keyfi olarak hürriyetinden mahrum bırakıp, meydanlarda elleri arkadan ters kelepçeli yerlerde bekletenler kimdir ve yaptığı nedir? .. Bu emirleri verenler kimlerdir ve yaptıkları nedir?
* Kenrtin savaş alanına dönmüş bölgelerinde salt ilk yardım amaçlı sağlık ekipmanlarını dağıtmış, sağlık görevlilerini doktorları hakaret ederek, tartaklayarak hürriyetlerinden alıkoymuş (ki buna "göz altı" diyorlar.Değildir.) revirlere gaz bombası atmış olanlar; görevi "kamu hizmeti" olanlar olabilirmi?
VANDAL ARIYORSUNUZ.. ÖYLEMİ?
* Gazeteciler operasyon alanlarına yaklaştırılmıyorsa.. Aileler yakınlarından haber alamıyorsa... Gözaltındakilere avukatların ulaşması "şef"lerin keyfine kalmışsa.. Sonra başka bir kurnazlık; "hürriyetinden yoksun bıraktıkları yurttaşlar", avukat ulaşamasın diye, meydanların orasında-burasında saatlerce kelepçeli tutuluyorsa.. Bu nedir?
* İnternet ulaşımı ve cep telefonu bağlantıları devre dışı bırakılmış...İletişim özgürlüğü Haberalma özgürlüğü kaba ve topluca çiğnenmişse... Bu nedir?
* İnsanlar kendileri muhabir olmuş sanal ortamda haberleri ulaştırmaya çalışmakta, doktor olmuş ilk yardım bilgisi paylaşmakta, kimyager olmuş kullanılan kimyasalları araştırmakta, avukat olmuş birbirlerine ve yurttaşlara kişi haklarını ve gözaltına alınma durumunda ne yapılması gerektiği bilgisini ulaştırmaya çalışmakta iken... Bu nedenle binlerce insanı cezai soruşturma tehdidi altına almak... İnternete savaş açmak Nedir?
* Ülkenin en büyük kentlerinde fiilen ve hiçbir hukuksal dayanak olmadan olağanüstü hal uygulanıyor. Başta basın özgürlüğü olmak üzere bütün özgürlükler yalnızca askıda değil fiilen saldırı ve tehdit altında... Bu gün yapılanlar yetmiyor, geleceğe yönelik tehditlerin de ardı arkası kesilmiyor.. Bunlar nedir?
VANDALİZM ARIYORSUNUZ...ÖYLEMİ?
Gerçek odur ki; Vandalizm bu gün siyasal iktidara egemen olan zihniyettir.
Vandallarda siyasetçi kılığında yada kolluk üniforması içinde kanunu ve hukuku hiçe sayanlar.. bütün yukarıda sayılanları yapanlardır.
Onlara ve yandaşlarına sözlenecek söz açıktır. Haksızlığınızı ve Acımasızlığınızı örtemezsiniz....
Vandalizm sizin yaptıklarınızdır!..Vandal da sizsiniz!...