Sevgili arkadaşlar, Değerli Avukat Meslektaşlar,
 
            En iyi siz biliyor, görüyor ve yaşıyorsunuz.... Avukatların örgütlülüğüne ve savunma mesleğine yöneltilen haksız bir baskı ve mesleki tasfiye karşısındayız... Söz konusu olan yalnızca geleceğimiz değil daha çok ve asıl olarak yaşadığımız gündür.
 
            Gündem de ve hedefte dünyanın en büyük barosu "İstanbul Barosu" var.
 
            O'nlar  Avukat duruşunun bir ifadesi olarak 17 Martta İstanbul Haliç Kongre Salonun da Genel Kurul toplamaya karar verdiler. Bütün Baroları davet ettiler.
 
            Muğla Barosu;  Avukat dayanışmasının bir ifadesi olarak 17 Martta İstanbul Haliç Kongre Salonun da temsil edilecektir. Dayanışma içinde olacağız...Onurumuzun,  Ekmeğimizin ve Özgürlüğümüzün dayanışması..
 
            Avukat arkadaşlarım,
 
            Dünyanın en zor işini yapmaya karar vermiş insanlar sizsiniz.. Avukatlar “Hakkın kurtarıcıları” sizsiniz … Ünlü savcı Bellard  “Erdem toplumdan kovulsaydı son sığınağı avukatların yanı olurdu” demiş.  Erdemin sahibi sizsiniz, en çaresiz insanların yada insanın en çaresiz ve yalnız kaldığı durumda umudun sahibi sizsiniz.
 
            Barolar ve avukatlar susarsa kim konuşacak?
 
            "Bir solucan bile üzerine basan ayağa başkaldırır" diyor filozof.
 
            Biz başımızı eğersek; "Hakikat" ne olur? "Hak" ne olur? "Umut" ne olur?
 
            Kardeşler;
 
            Biliyoruz... Çok yoğun bir iş ve yaşam telaşı içindesiniz... İşte bu yüzdendir ki;  sizlerden "24 saatlik feda" istiyoruz. Bedenimizin yorgunluğu, bütün yaşamımızın en değerli anılarından biri olacaktır. Benzersiz ve bir daha asla yaşanamayacak...  Anısını göğsümüze ışıklı bir madalya gibi takmak üzere ORADA OLMAK dileğiyle…
 
            Sevgilerimizle.
                                                   Muğla Barosu Yönetim Kurulu adına 
                                                                          Başkan
                                                         Av. Mustafa İlker GÜRKAN