Ankara Barosu, seçimlerin hukuki zeminde ve güven ortamı içinde gerçekleşmesine katkı sağlamak üzere yaptığı hazırlıkları tamamladı. Baro tarafından kurulan ‘Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi’, 30 Mart günü vatandaşların seçime ilişkin sorularını yanıt verecek. Seçim gününde şikayeti ya da sorusu olan seçmenler merkezde görevli avukatları arayabilecek.

Başkentli seçmenler, 0312 416 72 00 (10 hat) numaralı telefondan merkeze ulaşabilecek. Seçim hukuku eğitimi alan 20 avukatın dönüşümlü olarak görev yapacağı merkez, soruları yanıtlamanın yanı sıra vatandaşın çözemeyeceği bir durumda araçla sandık yerine ulaşıp, durumu tespit ederek tutanak altına alabilecek. 3 milyon 607 bin 785 seçmenin Ankara’da oy kullanacağını belirten Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi’nin, Ankara’nın tüm ilçelerinde faaliyet göstereceğini söyledi.

SORULARIN CEVABI MERKEZDE OLACAK

Son dönemde seçim güvenliğini tehlikeye düşürecek ve demokratik seçim ortamını zedeleyici gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Aksoy, seçim atmosferinin normalleşmesine katkı sağlamak adına Seçim Hukuku ve Güvenliği Merkezi’ni kurduklarını söyleyerek, şöyle konuştu: 
“Merkezimiz vatandaşların iradesinin özgürce sandığa yansıması, seçmenin oy hakkının serbestçe kullanabilmesi için yasal koşulların yerine getirilmesi ve takibine katkı sağlayacaktır. Sandıktan fazla zarf çıkması durumunda ya da engelli seçmenin nasıl oy kullanabileceğinin cevabını merkezimize ulaşarak bulabilecekler.”