ANKARA (ANKA) -Ankara Barosu'nun Ekim ayınca yapılacak olağan genel kurulu için başkanlık yarışı erken başladı. Ankara Baro Başkanlığı'na adaylığını ilk açıklayan Avukat M. Emin Seçkin Arıkan oldu. 

Demokratik Sol Avukatlar olarak bilinen grup içinde yer alan Arıkan, bugün Ambasador Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını resmen açıkladı. Kalabalık bir avukatlar topluluğu ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda Arıkan, "Baronun toplumda bir ağırlığa sahip olmasının yolu, tarafsız olmaktan, olaylara tarafsız yaklaşmaktan geçmektedir. Baro dönemimizde hiçbir siyasi partiden yana siyasi tavır almayacak, hukukun gereklerinden ve üstünlüğünden yana olacağız" dedi.

Arıkan, öncelikle Haziran-Temmuz aylarında yapılacak önseçim ve ardından Ekim ayında yapılacak olağan genel kurula kadar Ankara Barosu'na kayıtlı tüm avukat meslektaşlarına ulaşarak hedeflerini anlatacağını vurguladı. Arıkan, hedefindeki baroyu şöyle anlattı:

"Burada Baroya düşen öncelikli görev meslektaşlarımıza elinden geldiğince destek olmak, onları güçlendirmektir. Ankara Barosu avukatlık mesleğinin güçlenmesi ve meslektaşların hiçbir ayırıma tabi olmaksızın saygınlıkların artırılması için çalışacaktır. Tüm sorunlarının çözülmesinde meslek birlikteliğinin sağlanması, gücümüzün farkına varmamız ve kullanmamız zorunludur. Baromuzun bir meslek örgütü olmanın ötesinde bir hukuk kuruluşu olarak ülkemizdeki hukuk sorunlarına, yargının siyasallaşmasına, yargıya güvenin kalmamasına, adil yargılamanın sağlanamaması, hukukun en temel ilkelerini bile ayaklar altına alınmasına karşı tavır alması zorunludur. Ankara Barosu adil yargılamanın sağlanmasından yana taraf olacak, aktif olarak tavır koyacaktır. Bu amaçla temel hukuk ilkelerini, hukukun gereklerini topluma sürekli anlatacak, siyasi iktidarlara, yargı mensuplarına hatırlatacaktır."

-"ARIKAN KİMDİR?"-

Avukat M.Emin Seçkin Arıkan, 1966 yılında Ordu'da doğdu. Galatasaray Lisesi, Ankara Hukuk Fakültesi ve Teksas Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. 1993 yılından bu yana serbest avukat olarak görev yapan Arıkan, Ankara Barosu, Türkiye Barolar Birliği'nde çeşitli görevlerde bulunurken çeşitli üniversitelerde de ders verdi. Arıkan halen, serbest avukatlık faaliyeti ile birlikte Türk Amerikan Derneği Başkan Yardımcılığı, Türkiye Rüzgar Enerji Birliği üyeliği ve Hukuk Müşavirliği, görevlerini de sürdürmektedir.