Ulusalcılar Barolar Birliği seçimlerine 2 adayla gidiyor. Her iki adayın Kemalist çizgileri tartışma götürmez..

Adayların özgeçmişlerine kısaca göz atalım:

Av. Kazım Kolcuoğlu, 1964 yılında Prof. Tarık Zafer Tunay Başkanlığında Türk Devrim Ocakları Yönetim Kurulu üyeliği, 1968-1970 dönemi Dünya Gençlik Teşkilatı (W.A.Y.) Avrupa Konseyi Gençlik Merkezi (CENYC) üyesi olan Türkiye Milli Gençlik Teşkilatı genel başkanlığı yaptı, 1978-83 dönemi Orhan Apaydın Başkanlığındaki İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeliği, 1998-2001 dönemi Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyeliği, 2002 Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyeliği, 2002-2008 yılları arasında İstanbul Barosu başkanlığı yaptı.
Kolcuoğlu; Irak'ın ABD tarafından işgal edilmesi üzerine Uluslararası Ceza Mahkemesine suç duyurusunda bulunmuş ve bunu sonuna kadar takip etmiştir. Bu nedenle kendisine 2006 yılında İngiltere Türk Hukuk Birliği tarafından yılın hukukçusu seçilerek plaket verilmiştir.

Şuanda da Türk Hukuk Kurumu Yönetim Kurulu Üyesidir.

Görüldüğü gibi Kolcuoğlu STK’larda derin bir yönetici deneyimine sahip, özellikle geniş bir baro deneyimi var, 44 yıldır serbest avukatlık yapmaktadır.. Avukatların ve baroların durumunu, ihtiyaçlarını çok yakından bilmektedir.

Kolcuoğlu’nun tutarlı bir siyasi çizgisi var.. İstikrarlı, temkinli ve kararlı birisi.. Temkinli ve kararlı çizgisi sayesinde yöneticilik yaptığı kuruluşların başarılarına büyük katkılar sağladı. İstanbul Barosu’nun 3 dönem, 6 yıl başkanlığını yaptı ve arızasız tekrar kendi grubuna teslim etti. Av. Muammer Aydın döneminden sonra ulusalcı gruptaki bölünmeye rağmen desteklediği aday Umit KOCASAKAL büyük bir seçim galibiyeti kazandı..

Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “Wikipedi’de” şöyle tanıtılıyor:

Prof.Dr. Turhan Feyzioğlu ve Leyla (Cıngıllıoğlu) Feyzioğlu'nun kızı Saide (Feyzioğlu) Buçukoğlu (1950-1969) ile Mehmet Buçukoğlu (1945-) çiftinin tek çocuğudur. Annesi doğum sırasında vefat edince, dedesi ve anneannesi tarafından evlat edinilmiştir. 1986 yılında TED Ankara Koleji'nden, 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.[1] 1992 yılında Kamu Hukuku yüksek lisansını tamamlamıştır. Kamu Hukuku alanında 1995 yılında doktor ünvanını almıştır. 1996 yılında mezun olduğu fakülteye Ceza Hukuku alanında Yardımcı Doçent olarak atanmıştır. Columbia Üniversitesi'nde Hukuk İngilizcesi sertifikasını almıştır. 2000 yılında Doçent, 2005 yılında Profesör olmuştur. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olmuş ve bu görevi bir yıl sürdürmüştür. 1991 yılından beri kayıtlı olduğu Ankara Barosu'nun, 10 Ekim 2010 tarihinde başkanlığına seçilmiştir. 18 Temmuz 2012 tarihinde Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjanından CHP Parti Meclisi üyesi olmuştur. Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Metin Feyzioğlu’nun Kolcuoğlu’na göre STK’alarda çok bir deneyimi yok.. Daha çok bir akademisyen, yoğun ve uzun yıllara dayanan bir avukatlık yaşamı yok..

 Bütün bunlara rağmen ulusalcı kanatta sempati  toplayan bir isim..

Dedesi Prof. Dr. Turhan Feyzioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı iken  ders yılı açılışında “Gençler, düşündüklerinizi her ortamda olduğu gibi söyleyin, nabza göre şerbet vermeyin ” dediği için Adnan Menderes tarafından  görevden uzaklaştırıldı. Bunun üzerine SBF’den Şerif Mardin, Mümtaz Soysal, Bahri Savcı, Coşkun Kırca, Hukuk Fakültesinden  Münci Kaptan  istifa ettiler..

Demokrat Parti’ye karşı özgürlük mücadelesi veren Turhan Feyzioğlu CHP’de Ortanın Solu düşüncesi hakim olunca CHP’den ayrılıp Güven Partisini kurdu.  Orta sağ çizgilerinden ötürü CHP’de “göbekçiler” olarak anılırlardı.

Tabii dede başka, torun başka.. Torun dedenin siyasi sorumluluğunu taşımaz..

Kısaca her iki aday da Barolar Birliği başkanlığını yapacak niteliklere sahipler..

Sorun ulusalcıların 2 aday ile seçime gidiyor olması ve oyların bölünmesidir.. Gerçi bu seçim yarışında Kolcuoğlu ile Feyzioğlu arasında Muammer Aydın ile olduğu gibi kişisellik yoktur. Ahsen Coşar’ın ulusalcıların iki adayla seçime gitmelerinden ötürü seçim şansı artıyor. Çünkü Ahsen Coşar başkanlık avantajının yanı sıra   ulusalcıların iki aday ile seçime gitmeleri nedeniyle şanslı konuma gelmektedir. Ulusalcılar bu deneyi ikinci kere yaşamaktadırlar. Bu kez ulusalcıların adaylardan birisi üzerinde yoğunlaşmaları beklenmektedir.

Ahsen Coşar başkan olmanın yanı sıra AKP ve küçük baroların desteğine  sahip..

Kazım Kolcuoğlu, İstanbul delegasyonuna şöyle seslenmektedir:

“ Adaylığım İstanbul Barosu ve delegelerinin yüksek oranda desteği ile kesinleşti. İstanbul Barosu ciddi saldırılarla karşı karşıyadır, şimdiye kadar TBB başkanlığı hep Ankara’dan oldu.. Bu iki nedenle artık TBB başkanı İstanbul Barosu’ndan olmalı..”

Kolcuoğlu güçlü nedenlere dayanmaktadır…

İlginç bir yarış olacak…

Adaletbiz