TBB yönetimi, 12 baronun olağanüstü genel kurul çağrısını geçen kasım ayında oyçokluğuyla reddetmişti. Gerekçede, olağanüstü genel kurul talebinin ancak başkanlık makamının boşalması halinde istenebileceği savunulmuştu. Alınan bilgiye göre, 12 baro yönetimi, TBB’nin kararına karşı dava açmama kararı aldı. Bunun yerine 551 TBB delegesine mektup gönderen barolar, TBB’yi delegelere şikâyet etti. 12 baro, en az 300 delegenin imzalı desteğini alırsa ortak açıklama yapacak. İkinci seçenek olarak da şubat ayında İstanbul’da fiili genel kurul düzenlenmesi planlanıyor. 

Başar Yaltı "Bu seçim Baroların değil Barolar Birliğinin seçimidir" Başar Yaltı "Bu seçim Baroların değil Barolar Birliğinin seçimidir"

Bu arada TBB’nin kararını yargıya taşıyan tek isim avukat Ömer Lütfü Avşar oldu. TBB’nin kararına karşı Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açan Avşar, “Avukatlar, baroların ve TBB başkanının siyaset argümanı değildir. Savunmanın hak ettiği yeri alması için mücadelemiz hiçbir zaman bitmeyecektir” açıklamasını yaptı.

Kaynak: Alican Uludağ / Cumhuriyet