Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Yönetim Kurulu üyesi Av. Kürşat Karacabey ve baro başkanlarından oluşan bir heyetle Hatay’da Gezi Parkı protestoları sırasında başına aldığı darbe nedeniyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert’ in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Ziyaret öncesinde Hatay Barosu’nda meslektaşlarıyla buluşan TBB Başkanı Feyzioğlu; Hatay Barosu Başkanı Av. Sinan Adnan Akgöl, Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Ali Elibol, Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen ve Kilis Barosu Başkanı Av. Hayri Muammer Fazlıağaoğlu ile birlikte Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan ve Adalet Komisyonu Başkanı Tuğrul Hançer Kıran’ı makamlarında ziyaret etti.

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, siyasi iktidar temsilcilerinin yaşanan süreci doğru okuyamadığı endişesini taşıdıklarını söyledi. Feyzioğlu,“Mazeret üretmek kolay ancak biz çözüm üretmek için çalışmalıyız. Bizim beklentimiz ve ısrarla takip edeceğimiz konu, şiddetin sorumluları ve bu şiddete göz yumanlar ile tahrik edenler hakkında adli ve idari işlemlerin bir an önce başlatılmasıdır” dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu ve beraberindeki heyet daha sonra merhum Abdullah Cömert’in ailesini taziye çadırında ziyaret etti. Feyzioğlu, “Bu çok üzücü can kaybının telafisi yoktur. Abdullah Cömert hayatını Türkiye’nin daha özgür bir ülke olması için feda etmiştir. Bizim görevimiz bu fedakarlığın gereğini yerine getirmektir. Abdullah kardeşimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız için Türkiye’nin demokratikleşmesi ve hukukun üstünlüğünü kurmak zorundayız” diye konuştu.