Avukatlar Siyasi Davalarda Avukatlık Panelini anlatıyor..

Bugün Av. Ali Rıza anlatıyor..

Ali Rıza’ya bir soru sorabildik, ikinci üçüncü soruya gerek kalmadı.. Kesintisiz, bir başladı, kafasında ve yüreğinde ne varsa söyledi..

İşte o açıklamalar:

Panel tek kelime harika geçti ama forum daha da iyiyi idi

Bir gece önce ki Halit abinin ki ise tarifsizdi..

Barolar birliği güzel bir ev sahipliği yaptı

Siyasi davalara giren arkadaşlar kişisel menfaat peşinde koşmayacaklar, çok cesur olacaklar, direnç gösterecekler ve soylu kişilikleri olacak… Biz tarihe tanıklık yaptık…

Bizler devrimci idik şeklinde konuştum.

Bildiri yayınlayanlar Lenin’in dediği gibi küçük burjuva çocuk hastalıklarına kapılanlar… Aktüel dava terimi bile hastalık belirtisi…

Bizler hep haksızlığa uğrayanların yanında olduk…. Köşe dönücü olmadık….

Yahu bu vatandaşlar panele gelmedikleri gibi mezarlara da gelmediler…..

Türkiye Barolar Birliği’inde iki gün.. ilk gün, 05 Mayıs, Halit Çelenk 2016 Hukuk Ödülleri Töreni. Ali Rıza bugün için ”tarifsizdi” diyor…

İkinci gün “Siyasi Davalarda Avukatlık” panel ve forumu vardı.

Panel ve foruma davetli bir siyasi partinin üye veya sempatizanı olan Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy, Odatv ve Askeri Casusluk davalarında avukatlık yapan avukatlar bazı gerekçeler ileri sürerek protesto etmiş ve katılmamışlardı. Protestocu avukatlara göre bu davalardan başka siyasi dava olamazdı.

Ali Rıza bu avukatlar için “Yahu bu arkadaşlar mezarlara da gelmedi” diyor. Mezarlar dediği 06 Mayıs 1972 de darbe mahkemesinde idama mahkum edilen ve asılan  Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mezarları idi.. Bir grup avukat panel devam ederken Barolar Birliği’nin temin ettiği araçlarla mezarları ziyarete gitmişti.. İşte orada bu avukatların cenahından hiç kimse yoktu..

Türkiye Barolar Birliği bu iki etkinlikle önemli bir hizmete imzasını atmış bulunuyor.. Panelin düzenlenmesinde aktif görev alan Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Başar Yaltı’nın emekleri kayda değerdir.

Barolar Birliği’nden yapılan açıklamaya göre panel ve forum kitaplaştırılacaktır. Bu kitabın bütün avukatlar, özellikle genç avukatlar için önemli bir deney aktarımı olacağı açıktır..

Yarın Av. Ayhan Erdoğan panel ile ilgili izlenimlerini anlatacak…

 Rahmi Ofluoğlu