Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara 5. ’nin için Genel Kurul vermesine, “Şimdi hiçbir derdimiz yokmuş gibi, bu virüsle gerçekten uykusuz bütün gücümüzle varımızla yoğumuzla çalışmıyormuşuz gibi, her şeyimizi seferber etmemişiz gibi, Sayın Cumhurbaşkanıyla, Sayın Adalet bakanıyla, Maliye bakanıyla çalışmıyormuşuz gibi… Yahu insan iki satır yazar” diye tepki gösterdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin TBB için Genel Kurul yapılmasının yolunu açan kararına sert tepki gösterdi.

“HİÇ GEREKÇE YOK…”

Feyzioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı acıkmada, mahkeme kararı için “Hukuka aykırı olarak gerekçesiz, itiraz edeceğiz” dedi. Feyzioğlu, Ankara, İstanbul, İzmir barolarının da aralarında bulunduğu 12 baro başkanlığının “meşruiyetini yitirdiği” gerekçesiyle TBB’nin olağanüstü genel kurula götürülmesi yönünde kararı için şunları söyledi:

“Bizde gitmedik neden gitmedik çünkü kanuna aykırıydı, anayasaya aykırıydı gitmedik. Gerekçemizi koyduk dava edildi. Şimdi hiçbir derdimiz yokmuş gibi, hiç bu virüsle gerçekten uykusuz bütün gücümüzle varımızla yoğumuzla çalışmıyormuşuz gibi, her şeyimizi seferber etmemişiz gibi, Sayın Cumhurbaşkanıyla, Sayın Adalet bakanıyla, Maliye bakanıyla, Çalışma bakanıyla. Tüm bu bakanlıkların bürokratlarıyla, Cumhurbaşkanlığının yetkileriyle memleketin ve meslektaşların sorunlarını çözmek ortak akla ulaşmak ve bir milli mücadele içerisinde çözüm odaklı vatandaşımız ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışmıyormuşuz gibi bugün bir idare mahkemesi dedi ki hiç gerekçe, yok…

TBB '1 No'lu baroyu kaldırdı! Sadece: 'İstanbul Barosu' TBB '1 No'lu baroyu kaldırdı! Sadece: 'İstanbul Barosu'

Kaynak: Oda TV