FEYZİOĞLU’NDAN BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NA 30 AĞUSTOS TEPKİSİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, “30 Ağustos Milletin tamamını ilgilendiren bir gün değil” diyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın sözlerine tepki gösterdi. Feyzioğlu şunları söyledi:

Duydum ki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı 30 Ağustos Milletin tamamını ilgilendiren bir “gün” değil demiş.

Üzüldüm.

Onun adına değil.

Eğitim sistemimiz adına üzüldüm.

Üzüldüm.

TBB '1 No'lu baroyu kaldırdı! Sadece: 'İstanbul Barosu' TBB '1 No'lu baroyu kaldırdı! Sadece: 'İstanbul Barosu'

Böyle bir siyaset yapmanın toplumda karşılık bulduğunu sanacak kadar gerçekleri göremeyen bir yerel yöneticinin hala var olmasına üzüldüm.

Hiç şüphe etmesin, bu sözleri seçimden önce söylese idi, karşılığını Millet sandıkta fazlasıyla verirdi.

Eh, o zaman nedir bu öfkeyle katmerlenen üst düzey bilgisizlik. Yönettiği şehre zerre kadar faydası yok da o sözlerinin, gerçekten kendine bir faydası olduğunu sanıyorsa, bence siyaseten de güncellemeli kendini.

Kendisini kınamıyorum bile.

Gerekli değil. Bilgi kırıntısından yoksun ama bolca insafsız öfke içeren böyle bir açıklama gündemi gereğinden fazla işgal etmemeli.

Kınamak yerine, mahcup olmasını sağlamayı deneyeceğim. Olur mu bilmem?  En azından etrafındaki aklı başında, okuduğunu anlayan insanlardan biri kendisine anlatır, mahcup olmasını sağlar diye düşünüyorum. Neticede, koskoca Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni temsil eden bir kişi böyle konuşmamalı. Bunu ona söyleyebilecek bir yakını yoksa, daha da vahim. O zaman hiç yakını yok demektir.

*

Meşhur New York Times Gazetesi’nin 31 Ağustos 1922 nüshası. Yani Büyük Taarruz’un başlamasının ertesi günü.

Amerikan Gazetesi, Paris ve İstanbul’daki muhabirlerine dayanarak uzun uzun şunları yazıyor. Dikkat buyurun, Amerikan Gazetesi. Yayın merkezi New York, Afyon’a Bursa’dan daha uzak! Yine de ilgilenmişler. Sayfalarca hem de...  Özetliyorum: