Bir ilin barosu daha Metin Feyzioğlu'nun istifasını istedi!

"Görevi sürdürmenin mesleğimize fayda sağlamadığını düşünüyoruz."

Aliseydi Karagöz | Antalya

Adana Barosu'nun ardından Antalya Barosu TBB Delegeleri de AKP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin Rize İl başkanlıklarını ziyaret ederek açıklamalar yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu istifaya çağırdı.

TBB Antalya Barosu Delegeleri’nden Avukat Güler Yılmaz Birol, Avukat Hasan Uğur, Avukat Mehmet Şimşek, Avukat Mustafa Murat Bilgin, Avukat Soner Ustaoğlu, Avukat Alper Tunga Bacanlı, Avukat Salih Erbay ve Avukat İsmet Hancı, istifa talebine imza attı.

POPÜLİST YAKLAŞIMLAR İÇİNDE
Rize’de AKP, il başkanlığını ziyaret eden ve burada açıklamalar yapan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu Adana Barosu’nun ardından Antalya Barosu TBB delegeleri de istifaya çağırdı. Tutuklu bulunan Avukat Selçuk Kozağaçlı’nın babasının cenaze törenine elleri kelepçeli olarak getirilmesine ve tutuklanmasına karşı kayıtsız kalınmasının da kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

Antalya Barosu TBB Delegasyonu olarak, TBB Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu’nun başkanlık görevinde öncelikli olarak, mesleğin ve meslektaşların, özetle Türkiye’de savunma kurumunun sorunlarını tespit ve çözümü yerine belli siyasi odaklara mesaj veren popülist yaklaşımlar içinde olduğunu görmekteyiz.

40 yaş ve üzeri avukatlara öncelikli aşı programı tanımlandı 40 yaş ve üzeri avukatlara öncelikli aşı programı tanımlandı

HUKUKUN TEMEL İLKELERİNİ YOK SAYIYOR
TBB Başkanı olarak verdiği demeç ve mesajlarda bireysel temel hak ve özgürlükleri savunması gerekirken devletçi bir bakış açısıyla hukukun temel ilkelerini yok saymaktadır. Bu durum biz savunmanlık mesleğinin temsilcileri avukatları, umutsuzluğa sevk etmektedir.

KAYITSIZ KALINMASI KABUL EDİLEMEZ
Tutuklu meslektaşımız Av. Selçuk Kozağaçlı’nın babasının cenaze törenine elleri kelepçeli olarak getirilmesi ve tutulmasına karşı kayıtsız kalınması kabul edilemez.

GÖREVİ SÜRDÜRMESİNİN FAYDASI YOK
Son olarak başka bir ilde bir siyasi parti il başkanlığını ziyaretinde yaptığı açıklamalar, hukukun evrensel ilkeleriyle bağdaşmamaktadır. TBB Başkanının bir süreden beri sürdürdüğü tavır, beyan ve meslekle ilgisi bulunmayan açıklamalar da gözetildiğinde bu görevi sürdürmesinin mesleğimize bir fayda sağlamadığını düşünmekteyiz. Bu nedenlerle TBB Başkanı Sayın Metin Feyzioğlu’nu istifaya davet ediyoruz.

TBB Antalya Barosu Delegeleri’nden Avukat Güler Yılmaz Birol, Avukat Hasan Uğur, Avukat Mehmet Şimşek, Avukat Mustafa Murat Bilgin, Avukat Soner Ustaoğlu, Avukat Alper Tunga Bacanlı, Avukat Salih Erbay ve Avukat İsmet Hancı, istifa talebine imza attı.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/yurt-ozel-bir-ilin-barosu-daha-metin-feyzioglu-nun-istifasini-h117814.html