ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - Türkiye Barolar Birliği (TBB), Danıştay’ın ilgili meslek kuralı hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermesinden sonra, başörtülü avukatların, hiçbir kısıtlama olmaksızın, mesleki faaliyet icra edebildiğini ve kendilerine kimlikle ruhsatname verildiğini açıkladı. Açıklamada, “başörtüsünün siyaset malzemesi yapılmasından vazgeçilmesi gerektiği” belirtildi.
TBB, Başbakan
Tayyip Erdoğan’ın başörtülü avukatlara Danıştay kararına karşın ruhsat ve kimlik verilmediğine ilişkin değerlendirmeleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. TBB, Erdoğan’ın sözlerinin yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığını belirterek “Danıştay’ın meslek kuralı hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermesinden itibaren, başörtülü avukatlar, hiçbir kısıtlama olmaksızın, mesleki faaliyet icra edebilmekte, kendilerine kimlikle ruhsatname verilmektedir” dedi.

TBB’nin yurttaşın hakkını koruduğu vurgulanan açıklamada, Birliğin görevinin hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini korumak olduğu belirtildi. TBB’nin din ve vicdan özgürlüğüne yönelik her türlü saldırının da karşısında olduğu ifade edilen açıklamada,
“Toplumsal barış adına, ilgili herkese tavsiyemiz; toplumu kutuplaştırmamaları, farklılıkları zenginliğimiz olarak kabul edip herkesi kucaklamaları ve başörtüsünü siyaset malzemesi yapmaktan artık vazgeçmeleridir” dedi.