'Adliyede rüşvet alınıyor' diyen avukata soruşturma 'Adliyede rüşvet alınıyor' diyen avukata soruşturma

Akrabası tarafından 9 yıl boyunca tecavüze maruz kalan ve intihar eden Ahmet Emre Yıldır’ın (26) ablaları Derya Gür ve Nur Aslı Kaynar, dava dosyasının avukatlığını yapan S.Ö.’tünün işini özenle yerine getirmediğini belirterek avukat hakkında “Görevini kötüye kullandığı” gerekçesiyle Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular. Ahmet Emre Y.’nin ablaları, söz konusu avukat S.Ö hakkında da Tekirdağ Barosu’na da şikayette bulunarak, S.Ö.’ye disiplin cezası verilmesini istedi.

İTİRAZLA YENİDEN TUTUKLANDI

Tekirdağ Çorlu’da 9 yaşından 17 yaşına kadar akrabasının cinsel istismarına maruz kalan Ahmet Emre Yıldır, 29 Nisan’da 15. kattan atlayarak yaşamına son verdi. İntiharın ardından tutuklanan zanlı Vedat Tarhan, 8 Ağustos’ta görülen ilk duruşmada tahliye edildi. İddiaya göre Ahmet E.Y.’nin ablaları avukatları S.Ö’den karara itiraz etmesini istedi. Ancak S.Ö. tahliye kararına itiraz edemeyeceğini söyledi. Aile daha sonra tanıştıkları başka bir avukat sayesinde sanığın tahliye kararına itirtaz etti. Zanlı Tarhan yeniden tutuklandı. Yargılama ise halen devam ediyor.

52 GÜN BOYUNCA İŞLEM YAPILMADI

Gazetemize konuşan Yıldır’ın ablaları “Kardeşim Ahmet Emre Yıldır, 6 Mart 2019 tarihlerinde yaşadığı istismar olayına ilişkin Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından 52 gün boyunca dosyada hiçbir işlem yapılmadı. Bu sürecin ağırlığına dayanamayan kardeşim, 29 Nisan tarihinde intihar etti” dedi. Kardeşlerinin intiharının ardından soruşturmaya hız verildiğini öne süren acılı ablalar sözlerine şöyle devam etti: “Kardeşimizin intiharından sadece bir gün sonra dosya içerisinde bulunan ses kaydının çözümü yapılmış, şüpheli şahıs gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır. Şüpheli, yıllar süren istismar fiillerini gerçekleştirmek suretiyle kardeşimi adeta intihara itmiştir. Savcılık makamının iş yükü dolayısıyla soruşturmada hiçbir adım atmaması kardeşimi intihara götürmüştür” diye konuştu.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

İddianamenin hazırlanması sürecinde ise görülen yargılama sürecinde ise dosyanın avukatlığını yapan dosya kapsamında yapması gereken itirazları yapmadığını belirterek S. Ö’nün, “Görevini kötüye kullandığını” öne sürdü. Avukat S.Ö.’yü dosyadan azleden aile, avukat hakkında Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Tekirdağ Barosu’na da şikayette bulunan aile S.Ö.’ye disiplin cezası verilmesini istedi. Telefonla ulaştığımız avukat S.Ö kendisine yönetilen iddiaları kabul etmeyerek, “ Dava süreci nasıl olması gerekiyorsa o şekilde yapıldı. Kendilerinin itiraz hakkı olduğunu bildirdim. Ve geri çekildim” dedi.

MESLEKTAŞTAN ELEŞTİRİ

Yıdır’ın dava dosyasına bakan avukat Merve Uçonak ise dosya avukatın dosyadaki aleyhte olan kararlara itiraz etmemesinin kanunen suç olduğuna dikkat çekerek “Bir avukatın, kanunda öngörülmüş bir kanun yoluna başvurmaması, son mümkün merci kadar müvekkilinin haklarını aramaması, avukatlık hukuku bakımında mesleğinin getirdiği yükümlülüklere aykırı olduğu gibi, avukatlığın kamu görevi olması bağlamında da Türk Ceza Kanunu açısından kamu görevinin ihmali niteliğindedir” değerlendirmesini yaptı.

http://www.cumhuriyet.com.tr