DÜZCE 1.İŞ MAHKEMESİNE

Yollanması için BODRUM İŞ MAHKEMESİNE

Dosya No     : 2022/176 Esas

Davacı           : …..

Vekili             : Av. Mecnun YÜKSEL, Merkez/DÜZCE

Davalılar       : Saadet SÖYLEYİCİ YASA,

                         Yaprak YASA KARACALI,

                          Gerçek YASA

Vekilleri         : Av. Ömer YASA (TC:20975212468)

                         Çağlayan mah. Cihanşah sok.2/4 Kâğıthane/İSTANBUL

Kadıköy'de 4. kattan kadını iten avukat tutuklandı Kadıköy'de 4. kattan kadını iten avukat tutuklandı

KONU                        : CEVAP DİLEKÇESİ ve özellikle DAVALI SIFATLARINDAKİ HATA

AÇIKLAMA   : Dosyanızda ölü olarak gösterilmiş olan Ömer YASA İstanbul 1.Barosunda 6727 sicille avukatlık mesleğini sürdürmektedir. Yani siz ölü deseniz de meslekte 50.yıl plaketi almış bir avukat olarak yılladır kullandığım eşimin vekaletnamesini hemen arşivimden çıkartıp kullanacak kadar yaşıyorum.

Ölmemiş insanın mirasçıları denilerek dosyada hiçbir nüfus aile tablosu veya veraset ilamı olmamasına karşın üstelik kesin süreli ihtarnameyle ilgisiz kişilerin rahatsız edilmesi üzüntü verici ve düşündürücüdür.

Çok tuhaf olan, sadece dava dilekçesini veren meslektaşların belki dikkatten kaçırmaları sonucu yanlış isim vermeleri, Tensip tutanağı hazırlanırken iki tık ile Nüfustan aile tablosu istense ortaya çıkabilecek olan gerçek, birçok yazışmayla gecikmeye yol açmıştır.

Ölü Ömer YASA, yani davalı müvekkillerimin Eşi ve babaları olan Ömer YASA 24.12.1970'de İstanbul Barosunda avukatlığa başlamıştır.

13.01.1980'de Antalya Gündoğmuş İlçesinde 24232 sicille yargıçlığa başlamıştır. 1982’de Sarıkamış, 1986’da Yozgat-Yerköy, 1989’da Tokat, 1995’de Bolu'ya atanarak mesleği sürdürmüş ve 16.08.1999'da Bolu’dan emekli olup avukatlığa dönmüştür.

Yaşayan birinin mirasçıları olmayacağına göre eşim Saadet SÖYLEYİCİ YASA ve çocuklarımız Gerçek YASA ile Yaprak YASA KARACALI haklarındaki davanın husumet yönünden reddine karar verilmesi gerekmektedir.

25.06.2022 Cumartesi sabahı gün doğmadan müvekkil eşimle birlikte Bodrum'a gitmek üzere yola çıkacağım ve orada 15 gün süreyle sanat fuarına katılarak sanat eserlerini sergileyeceği için 24.06.2022 saat 20’de hazırladığım dilekçeyi hafta sonu tatili nedeniyle ancak 27.06.2022’de Bodrum’dan yollayabiliyorum.

Genç meslektaşlarıma ne kadar sitem etsem de Hukuk Tarihimizde “murisin davalı vekili olarak katıldığı” bir davada görev almış olmaktan zevk alarak kendimi teselli ediyorum.

SONUÇ ve İSTEK:

Açıkladığım nedenlerle,

Müvekkillerim Saadet SÖYLEYİCİ YASA, Yaprak YASA KARACALI ve Gerçek YASA hakkındaki davanın başka bir araştırmaya gerek olmaksızın husumetten reddine;

Yaprak ve Gerçek için, dosyaya sunana kadar adli tatille birlikte uzun zaman gerekeceği için eksik vekâletnamelerin dosyaya sunulması konusunda duruşma gününe kadar süre verilmesine;

Davada taraf olmaları olanaksız kişilerden kanıt istenmesi de olanaksız olduğundan müvekkiller hakkındaki 13.06.2022 günlü İHTARLARdan vazgeçilmesine;

Karar verilmesini diliyorum…

Dolayısıyla Yargıçlık makamına saygılar sunuyorum.

Bir kısım davalılar veki

li Av. Ömer YASA

EKLERi:

1 - Vekâletname

2 - Nüfus Kayıt Örneği