Kocaeli Barosu avukatlarından Muhammed Ensar Düzcan Başiskele'de haciz işlemi için bir adrese gitti. Burada tahliye sırasında mal sahibi önce avukat Muhammed Enis Düzcan'ı yumrukladı, sonrasında bıçaklı saldırı girişiminde bulundu. Canını zor kurtaran avukat şikayette bulunurken, saldırgan gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen saldırgan, savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi ancak mahkeme şahsı adli kontrol kararı ile serbest bıraktı.

BARO BAŞKANI CANDEMİR’DEN TEPKİ

Savcıyla 'ayakta ifade verme' tartışması yaşayan avukat tutuklandı Savcıyla 'ayakta ifade verme' tartışması yaşayan avukat tutuklandı

Kocaeli Barosu Başkanı Bahar Gültekin Candemir saldırganın serbest kalmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Baro Başkanı Candemir, "Artık yeter! Meslektaşımıza karşı bu eylemi gerçekleştiren fail ne yazık ki adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Görevimizi yaptığımız için saldırıya uğruyor ve öldürülüyoruz. Kınama ve taziye mesajları yayınlamak dışında yetkilileri göreve davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

KOCAELİ BAROSU'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Kocaeli Barosu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Dört ay önce Gebze'de katledilen meslektaşımız Ersin Arslan'ın acısı henüz tazeyken, bugün Baromuza kayıtlı meslektaşımız Av. Muhammed Ensar Duzcan haciz mahallinde saldırıya uğramıştır. Biz avukatlar dövülüyoruz, öldürülüyoruz. Son bir ay içerisinde duruşma esnasında iki, haciz esnasında bir meslektaşımız fiili olarak saldırıya uğramıştır. Bu saldırılar sonrası saldırganların hiçbir şey olmamışcasına günlük hayatlarına devam etmeleri saldırganları cesaretlendirmektedir. Maalesef bu cesaret saldırganlara karşı oldukça müşfik davranan yargı mercilerinden kaynaklanmaktadır. İçi boş geçmiş olsun dileklerinin, taziye mesajlarının derdimize çare olmasına imkan yoktur. Gelinen noktada alınması oldukça geciken tedbirler alınmazsa, saldırıların sayısı artacak ve sonuçları daha da ağırlaşacaktır. Bu saldırıların sorumluları sadece saldırı eylemini gerçekleştiren kişiler değildir.

Dizilerde avukatlık mesleğini itibarsızlaştırmaya çalışan senaryolar, televizyonlarda sözüm ona habercilik kisvesi altında avukatlara hakaret edenleri, bu saldırılara karşın yaptığımız şikayetlerde basın özgürlüğünü keşfeden yargıçlar ve tüm bunlara seyirci kalan siyasiler de en az saldırganlar kadar sorumludurlar. Bugün tek tesellimiz meslektaşımızın bu saldırıyı ciddi bir yara almadan atlatmasıdır. Meslektaşımız Av. Muhammed Ensar Duzcan'a geçmiş olsun dileklerimizi sunarak, bu menfur saldırının faillerinin cezalandırılması için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, gerekli tedbirlerin alınması için mücadelemize eylemli olarak devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."

https://www.kocaeligazetesi.com.tr/