Bursa Barosu Bursa 10. Aile Mahkemesi'nde 17 Kasım günü görülen bir velayet davasında davalı M.A mahkemeyi karıştırdı.

Avukatın sır ölümü Avukatın sır ölümü

KADIN AVUKATIN YÜZÜNE TEKME ATTI

Bir tanığın ifadesine müdahalede bulunan davalı M.A., hakim tarafından sessiz olması için uyarıldı. Susmaması halinde duruşma salonunda çıkarılacağının söylenmesi üzerine sinirlenip çıkan ancak bir anda geri dönen M.A., sıçrayarak davalının avukatı Şirin Alçı'nın yüzüne tekme attı.

Saldırgan, davacı eski eşinin araya girmesi üzerine bu kez ona vurmaya başladı. Kısa sürede polislerin gelmesi üzerine yakalanan saldırgan gözaltına alındı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE KONDU

Başlatılan soruşturma çerçevesinde bugün Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen saldırgan M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MESLEKTAŞLARI SAHİP ÇIKTI

Saldırıyla birlikte sarsılan Av. Şirin Alçı'ya meslektaşları sahip çıktı. Başta Bursa Barosu Yönetim Kurulu ve Avukat Hakları Merkezi üyeleri olmak üzere pek çok meslektaşı soruşturma sürecinde Alçı'nın yanında yer aldı.

“HAKİM YA DA SAVCIYA YAPILMIŞ GİBİ CEZALANDIRILMASI GEREK”

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, avukatları, üstlendikleri davalarla özdeş tutan mantığın, toplumsal bir hastalık haline gelmeye başladığını belirterek “Öncelikle meslektaşımız Şirin Alçı'ya geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Duruşma salonunda yapılan saldırının failinin tutuklanması, biraz olsun içimizi serinletmiştir. Ancak avukatlara baktıkları davalar nedeniyle saldıranların, saldırının hakim ya da savcıya yapılmış gibi cezalandırılması gerekmektedir. Bu sağlanmadığı takdirde meslektaşlarımıza saldırılar sürecek, ölüme varan sonuçlar doğacaktır” dedi. (Halil Ataş / Sözcü)