Avukatın sır ölümü Avukatın sır ölümü

Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın avukatı Cahit Kırkazak'ın Bursa'daki evine polisler sabah saatlerinde baskın yaptı. Evde yapılan aramanın ardından Kırkazak gözaltına alındı. Kırkazak'ın gözaltı gerekçesine ilişkin ailesi ve avukatlarına bilgi verilmedi.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre; Kırkazak geçen günlerde 140 Journos ekibinin Demirtaş'la ilgili hazırladığı 'Coğrafya kader' belgeselinde, Demirtaş'ın haksız yere tutuklandığını ve bu tutuklamanın siyasi saiklerle devam ettiğini söylemişti. Kırkazak 2016 yılında da savcıya göre 'Demirtaş mektubunu sızdırdığı' gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Yine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iki iddianamede de Kırkazak'la ilgili dava açılmıştı.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI DA SORUŞTURMA KONUSU OLMUŞTU

Bu davalardan biri de, iddianamenin içeriğinde unutulan polis fezlekesiyle ilgiliydi. Tepkilere neden olan iddianamede polislerin, 'Terör finansmanı falan üfleriz...' sözleri yer alıyordu.

Yine 2019 yılında savcılık bu kez Kırkazak hakkında başka bir iddianame hazırladı. Kırkazak'ın 2019 yılında Ankara'da gözaltına alınan üniversite öğrencisi Merve Demirel'in gözaltı görüntülerine tepki gösterdiği sosyal medya paylaşımları soruşturmaya konu olmuştu.