Avukatların, duruşma sırasını ve süresini takip edebilecekleri mobil uygulama yapıldı. Vakit çalan ve ömür törpüsü duruşma öncesi beklemelere artık sona erecek. Şimdilik sadece Ankara'da.   Yakında tüm adliyelerde olması dileğiyle

Android telefonlar için  
tıklayınız

İos telefonlar için  
tıklayınız

"Hakan Canduran

TÜRKİYE'DE İLK DEFA ONLİNE DURUŞMA TAKİBİ

Değerli Meslektaşlarım;

2 Sene önce yola çıktığımızda her zaman önceliğimizin meslek ve meslektaş olacağını, görevimizin mesleğe ve meslektaşa hizmet olduğunu söylemiştik.

Bu gün bu yolda çok önemli bir projeyi, bir hayali hayata geçirebilmiş olmanın kıvancı ve mutluluğundayım.

Türkiye’de ilk defa Adalet Bakanlığı ile yapılan ortak çalışma ile ve sadece Ankara Adli Yargı çevresinde meslektaşlarımızın duruşma sırasını ve süresini takip edebilecekleri bir mobil uygulama Ankara Barosu tarafından geliştirilmiş ve bu gün itibari ile meslektaşlarımızın kullanıma açılmıştır.

Ankara Barosu üyesi meslektaşlarımız ücretsiz olarak indirebilecekleri bu uygulama ile meslektaşlarımız Uyap’a kayıtlı duruşmalarının hangi sırada olduğunu ve mahkemelerinin duruşma alma sıralarını anlık olarak cep telefonlarından görebilecektir.

Uygulamanın detaylı kullanıma ilişkin açıklayıcı metinler kısa zaman içerisinde Baromuz tarafından sizlere ulaştırılacaktır. Yine tüm meslektaşlarımızdan bu uygulamanın kullanımında ortaya çıkabilecek aksaklıklar veya daha faydalı olmasına imkan sağlayacak öneriler ile ilgili düşüncelerinizi de bizimle paylaşmanızı arzu ederiz.

Yaklaşık iki yıldır üzerinde düşündüğümüz, tartıştığımız proje aşamasını adım adım geliştirdiğimiz bu uygulamayı hayata geçirmemizde başta yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım olmak üzere birçok meslektaşımızın yoğun emeği olmuştur hepsine sizler adına bir kez daha teşekkür ediyor ve tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Detaylı bilgi için tıklayınız

http://www.hukukmedeniyeti.org/haber/9387/avukatlara-mujde-durusma-kacirmaya-durusma-salonun/

Adalet Bakanlığı UYAP ile Entegre Çalışan Ankara Barosu mAV-i Projesi Duruşma Takip Sistemi Hizmete Başlamıştır