ŞIRNAK’ta tutuklanan İstanbul Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Deniz Sürgüt ile ilgili basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara polis biber gazıyla müdahale etti.


İstanbul’da görev yapan Avukat Deniz Sürgüt, ÖHD tarafından, bölgede yaşanan sivil ölümleri raporlaştırmak için gönderildiği Şırnak’ta bir operasyonda gözaltına alınmış ve ‘terör örgütü üyesi olmak, tehlikeli, ateşli silah bulundurmak’tan tutuklanmıştı. Meslektaşları dün Deniz Sürgüt ile ilgili İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis avukatlara polis, adliye önünde basın açıklaması yapmanın yasak olduğunu, aksi takdirde müdahalede bulunulacağını söyledi.

 

Avukatlar pankart açıp slogan atınca çevik kuvvet biber gazı ve kalkanlarla müdahale etti. Gazın etkisiyle dağılan avukatlar bir süre sonra tekrar toplanıp slogan atınca bir kez daha müdahale geldi. Bu sırada sivil polis olduğu iddia edilen bir kişi bozkurt işareti yapınca gerginlik arttı. Avukatlar adliyeye girerek, oturma eylemi yaptı, ardından da slogan atarak dağıldı.


Özge EĞRİKAR / Hürriyet