Avukatlar Vakfı Başkanı Avukat Uğur Yetimoğlu, "Anayasasında, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğu yazılan ülkemiz, OHAL koşullarında KHK'larla yönetiliyor" dedi. Yetimoğlu, "5 Nisan Avukatlar Günü'nde,parlamentonun işlevsiz, yargısı teslim alınmış, avukatları tutuklu, baroları tehdit altında." ifadelerini kullandı.

"AVUKATLAR SAVUNMAYI SAVUNUYOR"

Görevlerinin, adaletin gerçekleşmesini sağlamak olan avukatların kendileri için adalet aradığını ifade eden Yetimoğlu, "Görevi, bağımsız savunmayı serbestçe temsil etmek olan avukatlar savunmayı savnuyor" dedi.

Avukatların, ağır ekonomik koşullar altında eve ekmek götürmek için çırpındığını belirten Yetimoğlu, Avukatların can güvenliklerinden yoksun, baskı ve tehditler altında kıvrandıklarını, soyal güvenceleri olmadan, büyük büroların emek sömürüsü altında belirsiz bir geleceğe tutunmaya çalıştıklarını söyledi.

"BAROLAR VE TBB YETERSİZ"

Yetimoğlu, Barolar ve TBB'nin yetersiz ve etkisiz kaldığını, avukatların mücadele azmi ve kararlılığını karşılayamadığını ifade etti.

TBB'nin 'diyalog' aldatmacasıyla siyasi iktidara teslim olmayı seçmiş durumda olduğunu söyleyen Yetimoğlu, "Tüm bunlara rağmen, 5 Nisan Avukatlar Günü avukatlar için, hukuk ve adalet inancının, demokrasi ve özgürlük talebinin, savunma hakkı ve hak arama özgürlüğü için mücadele azminin tazelendiği gündür, Avukatlar Günü'müz kutlu olsun" dedi.