Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun 31/05/2019 Tarihli ve 2019/166 Sayılı Kararı’na göre, şikayetçi olan şahsa, içerisinde yeğenine ait olan ad, soyad ve hizmet numarasının yer aldığı mesajın gönderildiği tespit edildi.

“RAKAM HATASIYLA YEĞENİNE GÖNDERDİK”

Mesajı gönderen avukat kurula verdiği cevapta, bu gönderimin personel hatasından kaynaklandığını ve başka bir aboneye ait giriş yapılırken rakam hatası sonucunda ilgili kişiye SMS gönderildiğini belirtti. Öte yandan, şikayetçi şahıs, yeğeninin telefon numarası ile kendisine ait telefon numarasının rakam yanlışlığı ile karıştırılmasının mümkün olmadığını belirterek gereğinin yapılmasını talep etti.

Kurul ise, şikayetçinin talebini haklı buldu. Kararda, şikayetçi şahsa ait telefon numarasının da hukuksuz şekilde veri işleme faaliyetine dahil edildiği belirtildi.

Avukatın baro kimliğini kullanıp, "taciz davası" yalanıyla milyonlarca lira dolandırdılar Avukatın baro kimliğini kullanıp, "taciz davası" yalanıyla milyonlarca lira dolandırdılar

Veri sorumlusu avukat hakkında, “Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek” yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle 50 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

SÜREKLİ MESAJ GÖNDERMEK YASA DIŞI

İcra takibi için atılan kısa mesajlara ceza verilmesi yeni değil. Avukatlık bürolarının alacakların tahsili için telefon ve kısa mesaj yoluyla vatandaşı hacizle tehdit ettiği kısa mesajlara Reklam Kurulu'ndan ceza gelmişti. Geçen yıl, bir tüketicinin şikayeti üzerine bu şekilde kısa mesaj gönderen bir avukatlık bürosuna 31 bin 176 lira idari para cezası kesilmişti.

Odatv.com