Avukatın sır ölümü Avukatın sır ölümü

Müvekkelini savunmak istedi, şiddet mağduru oldu. Avukat Osman Karakuş, korkunç bir saldırıya maruz kaldı. Küçükçekmece'de aynı apartmanda oturduğu ev sahibi Hasan Yerlikaya, 10 yıllık kiracısı Murat Yaraşır'dan kirasını ödemediği için şikayetçiydi. Bunun üzerine tahliye davasını görüşmek için ev sahibi Hasan Yerlikaya'nın avukatı Osman Karakuş kiracı Murat Yaraşır'ın kapısını çaldı. İşte her şey böyle başladı. Kiracı kendisine tahliye davası açıldığını öğrenince Avukat Osman Karakuş'a saldırdı. Elindeki beyzbol sopası ile tam 8 kez Karakuş'un kafasına vurdu. Yaralanan Osman Karakuş'un kafasına 32 dikiş atıldı.

Avukat Osman Karakuş, "Bana aşağı in konuşalım dedi. Aynı apartmanda oturuyoruz. Ben de indim aşağı. Bir saldırı ihtimalini bekkiyordum ama böyle bir şey yapacağı aklıma gelmemişti. Öldürme kastı ile beni darp etti ve bıçak çekti. Kendimi savunacak imkanım dahi yoktu. Kovaladı beni, aracın arkasına kaçmak sureti ile kurtuldum. Dört ayrı yerimde, ikisi alnımda kalıcı iz olacak şekilde yarıldı. Kafamın iki ayrı bölgesinbde derin yarıklar oluştu. Gereğinin yapılmasını istiyorum" dedi.

Osman Karakuş'un avukatı Yudal Kılıçer ise "Hastanede doktor tarafından meslektaşımız hakkında basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek bir yaralanma raporu verilmiş. Biz buna da itiraz ettik. Ve nihayet Adli Tıp bunun doğru olmadığına dair yeni rapor düzenledi" diye konuştu.

Murat Yaraşır, tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından tutuksuz yarıgılanmak üzere serbest bırakıldı. İstanbul 2. Barosu'nun karara itiraz edeceği bildirildi.

https://www.cnnturk.com/