Kuruluşu 1878 yılı olan İstanbul Barosu'nun 

Sayın Başkanına,

Yönetim Kurulu Üyelerine,

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu başta olmak üzere

Yönetime Aday Tüm Baro Gruplarına ve Avukatlara Açık Çağrı;

Kıymetli Meslektaşlar;

Yıllardır hukukun üstünlüğü, mesleğin onuru ve geleceği için mücadele ederken; ani bir kararla baroların hantallığından da faydalanılarak baroların bölündüğüne ve meslektaşlarımızın milletin meclisine alınmayıp polis tarafından tartaklandığına tanık olduk.

Bugüne kadar İstanbul Barosu’nu yöneten, değişime ve gelişime kapalı dar kadrocu yapının artık iflas ettiği ve değişme vaktinin geldiği tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır.

Şimdi değişimin yanında olmanın ve baroları esas işlevine kavuşturmanın tam zamanıdır. Bizler, baroların gerçek sahiplerinin avukatlar olduğunun hatırlatılması ve siyasal iktidarların günlük siyasetine malzeme olmadan barolara geniş hareket alanı yaratılması gerekliliğine inanıyoruz. Sorunları aşmanın yegane çözümü de, grup ve kadro ayırmadan hep birlikte hareket etme iradesidir.

Önceliği meslek sorunları olan kadroların ve ortak irade ile oluşturulan yönetimin görev alma zamanı gelmiştir. Mesleki sorunların çözümleneceği dönemde İstanbul Barosu’nda görev yapacak yönetimin, tüm grupların katkılarını sunabilecekleri şekilde yapılanması zorunludur.

Meslektaşlarımızın kişisel çıkarlarını düşünmediğine inanıyoruz. Sevdası "koltuk" veya kişisel kariyer planları olmayan herkesi, Avukatlık mesleğinin hak ettiği yerde olmasına katkı sağlamaya çağırıyor ve herkesin bu çağrımıza kulak vermesini diliyoruz.

Tanık, 'vicdan azabı çekiyorum' dedi, itiraf etti Tanık, 'vicdan azabı çekiyorum' dedi, itiraf etti

Yıllardır alıştığımız grupçuluk anlayışını ve tartışmaları bir kenara bırakalım!

Gelin şeffaf, katılımcı ve uzlaşmacı şekilde, İstanbul Barosu Başkanı’nın öncülüğünde, her gruptan temsilcilerin olduğu bir masada “İstanbul Barosu Mutabakatı” yapalım ve Ekim 2020 seçimlerine hep birlikte tek liste ile girelim!

Gelin savunma ve Avukatlık kurumunu güçlendirecek, mesleği yeni ufuklara taşıyacak 2020 - 2022 İstanbul Barosu yönetimini, delegasyonunu ve diğer kurullarını hep birlikte oluşturalım! 

AVUKAT HAKLARI GRUBU