Avukatlık stajını tamamlayan Hukuk Fakültesi mezunu 20 genç daha Avukatlık Yeminini edip Avukatlık Ruhsatları’nı alarak Kocaeli Barosu’nun kadrosuna dahil oldu.

Kocaeli Barosu kadrosunu her gün genç ve heyecanlı avukatlarla genişletmeye devam ediyor...

Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir yıllık zorunlu stajını tamamlayan 20 avukat, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende Kocaeli Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin eşliğinde Avukatlık Yemini etti. Yeminin ardından avukatlar ruhsatnamelerini alarak Kocaeli Barosu’nun resmi olarak avukatı olarak kayıtlara geçti.

“SİZİ KUTLUYOR VE TEBRİK EDİYORUM”

Törenin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, “Sizler avukatlık staj eğitimini başarı ile tamamladınız. Bugün edeceğiniz yemin ve alacağınız ruhsat ile meslek yaşantınıza adım atacaksınız. Öncelikle sizi kutluyor ve tebrik ediyorum. Sizleri yetiştiren ve bu günlere getiren ailelerinize ve staj döneminde sizlere yol gösteren meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlerin avukatlık mesleğinde edeceğiniz yeminde her zaman bağlı kalarak avukatlık mesleğinin kurallarına ve mesleki dayanışma ilkelerine uygun olarak yapacağınıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ AVUKATI ANLATTI

Sözlerinin devamında genç avukatlara mesleki tavsiyelerde bulunan Av. Gökçe, “Mesleğinizi yaparken şimdiki bilgileriniz ile yetinmeyip her zaman kendilerinizi yenilemek ve geliştirmek zorunda olduğunuzu unutmayın. İyi bir avukat her zaman; analitik düşünür, yaratıcı olur, sürekli araştırır, güçlü bir iletişimi olur, azimlidir, etkili konuşur, sürekli eğitim alır, çok okur, yazı ve konuşma dili mükemmeldir ve her şeyden önce mütevazidir. Kişisel ve mesleki itibar avukatın en önemli sermayesidir ve ne pahasına olursa olsun korumalıdır. Sizlerin her zaman ve her ortamda hukukun üstünlüğünü, demokratik hukuk devleti ve bireysel hak ve özgürlüklerini savunacağınıza ve bu yolda çaba göstereceğinize eminim. Sizlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

50 YAŞINDA AVUKATLIK RUHSATINI ALDI

Törende yemin eden isimlerden biri de Sinan Çoban’dı. Törenin en ilginç ismi, 1982 yılında Av. Şah İsmail Karakadılar ile birlikte Hukuk Fakültesi’nde aynı sınıfta okuyan Çoban, hukuk eğitimini yarım bırakmıştı. Oğlu Hukuk Fakültesi’ni kazandıktan sonra Hukuk Fakültesi’ne geri dönerek yarım bıraktığı eğitimini tamamlayan Çoban, 50 yaşında fakülteden mezun olarak diplomasını eline aldı. Çoban zorunlu avukatlık stajını da bir zamanlar sınıf arkadaşı olan Av. Şah İsmail Karakadılar’ın yanında yaptı ve avukatlık cübbesini de Karakadılar’ın elinden giydi. 

Kocaeli Barosu’na katılan yeni avukatların isimleri ve yanında staj yaptığı avukatların isimleri şöyle:

Av. Uğur Demir, avukatlık stajını Av. İlyas Tekit’in yanında tamamladı.

Av. İlham Bulut, avukatlık stajını Av. Abdullah Demirel’in yanında tamamladı.

Av. Kübra Yılmaz, avukatlık stajını Av. Kaan Kobakoğlu’nun yanında tamamladı.

Av. Rabia Demir, avukatlık stajını Av. İlyas Tekit’in yanında tamamladı.

Av. Melek Deniz Baş, avukatlık stajını annesi Av. Güner Baş’ın yanında tamamladı.

Av. Seda Deniz, avukatlık stajını Av. Deniz Toksöz, Av. Hüseyin Toksöz ve Av. Dilek Sancak’ın  yanında tamamladı.

Av. Şeref Aydoğan, avukatlık stajını Av. Ergin Gümüş’ün yanında tamamladı.

Av. Sinem Duygu Pehlevan, avukatlık stajını Av. Abdullah Eryarsoy yanında tamamladı.

Av. Oğuzhan Aydın, avukatlık stajını Av. Dr. İlter Yılmaz, Dr. Banu Yılmaz, Av. Necla Acar ve Av. Ayfer Demet’in yanında tamamladı.

Av. Saliha Güleç, avukatlık stajını Av. Halit Çokan’ın yanında tamamladı.

Av. Gamze Erol, avukatlık stajını Av. Bülent Karabulut’un yanında tamamladı.

Av. Sinan Çoban, avukatlık stajını Hukuk Fakültesi’ne birlikte başladığı Av. Şah İsmail Karakadılar’ın yanında tamamladı.

Av. Hümeyra Yar avukatlık stajını Av. Dr. Murat Özveri ve Av. Merve Baltacı’nın yanında tamamladı.

Av. Şerife Yazgaç, avukatlık stajını Av. Ogün Yalım’ın yanında tamamladı.

Av. Şehime Nisa Erol, avukatlık stajını Av. Yasemin Yılmaz, Av. Necati Yılmaz ve Av. Zafer Seçkin’in yanında tamamladı.

Av. Saliha Çağatay, avukatlık stajını eski Baro Başkanı Av. Fahri Örengül ve Av. Nalan Örengül’ün yanında tamamladı.

Av. Yemlihan Bulut, avukatlık stajını Av. Dr. İlter Yılmaz, Dr. Banu Yılmaz, Av. Necla Acar ve Av. Ayfer Demet’in yanında tamamladı.

Av. Faruk Erdem Dönmez, avukatlık stajını Av. Necdet Kozan, Çağla Arslan Bozkuş ve Muhammed Yurtkulu’nun yanında tamamladı.

Av. Hatice Bayrakdar, avukatlık stajını Av. Hakan Özer ve Av. Erhan Türkan’ın yanında tamamladı.

Av. Işıl Bozkurt, avukatlık stajını Av. Tuncay Karahan, Av. Zehra Bozkurt ve Av. Furkan Akbaş’ın yanında tamamladı.

KAYNAK: Hilal GÜDÜCÜ / BİZİM KOCAELİ

http://www.baroturk.com/av-sertif-gokce-iyi-avukati-anlatti-14383h.htm