Cumhuriyet Savcısı Fatma Arzu Tekir ile zabıt katibinin üzerine yürüyen avukat Ünal hakkında 6 yıl hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı.

SAVCIYA HAKARET ETTİ

26 Kasım 2014’de Türkiye’nin ilk avukatlar sendikasını kuran Sedef Ünal’ın adı bir kadın savcıya tehdit ve hakaretle gündeme geldi. Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kabataş, genç avukat hakkında iddianame hazırladı. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede Ünal’ın; hakaret, tehdit, yaralama ve belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma suçlarından cezalandırılması istenildi.

“NE BİÇİM İNSANLARSINIZ”

İddianameye göre, Sedef Ünal 24 Temmuz 2015 günü saat 16.30’da müşteki sıfatıyla ifade verdiği Cumhuriyet Savcısı Fatma Arzu Tekir ve zabıt katibi Hüseyin Altay’la tartıştı. İfadesi alınırken, “Siz benim dilekçemi almak ve benim işimi yapmak zorundasınız. Bizim işimizi yapmak için buradasınız, siz ne biçim insanlarsınız” diyerek hakarette bulundu.

TUTANAĞI BEĞENMEDİ

İfadesi alındıktan sonra ikinci kez dilekçesine konu tüm hakaretlerin yazılmadığını öne süren Ünal, ifade tutanağını beğenmedi. Ünal, sesini yükseltip el-kol hareketleriyle taşkınlık yapmaya başladı. Bağırarak, “Müracaatımı benim istediğim şekilde almak zorundasınız. Copy paste yapamazsınız, bir burada hizmet için varsınız. Dosya sizin aldığınız ifade üzerinden yürüyecek, hiç kimse bu 5 sayfayı okumaz, o nedenle benim bütün ifademi almak zorundasınız” deyip Savcı’ya tepki gösterdi.

SALDIRGAN TAVIR

Savcı Tekir, Ünal’ı sakin olması konusunda uyardı. İddianameye göre, Ünal sesi ve saldırgan tavrını abartarak Savcı Tekir’in üzerine doğru yürüdü. Zabıt katibi Hüseyin Altay araya girerek avukatı engelledi. Bunun üzerine Ünal katibe, “Kraldan çok kralcı olma, sen karışma terbiyesiz’ dedi. Katibin üzerine yürüyen Ünal’ı kadın Savcı araya girip engelledi.

SİZİ ŞİKAYET EDECEĞİM

Ünal odadan çıkmasını isteyen kadın Savcıya, “Bu oda kamusal alan hiçbir yere gitmiyorum sıkıysa beni çıkart” deyip bağırdı. Güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Sedef Ünal oda kapısının önünden elindeki telefonu Savcı Fatma Arzu Tekir’e doğru sallayıp, “Ben avukatlar sendikası başkanıyım. Barolar Birliği Başkanı yakın dostum. Şimdi Metin Feyzioğlu’nu arıyorum. Seni Metin Feyzioğlu’na şikayet edeceğim. Buraya Başsavcı gelecek, nerede bu Başsavcı gelsin. Sizi şikayet edeceğim” sözleriyle tehdit etti.

SIRA DIŞI FOTOĞRAFLAR

Anadolu Savcılığı, müştekiler dışında olaya tanık olan Neşe Kaygusuz’un ifadesini aldı. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak olan Avukatlar Sendikası Başkanı Ünal’ın sosyal medya hesabından paylaştığı sıra dışı fotoğrafları ise ayrı bir dava konusu olmuştu.
Sözcü