Ankara Adliyesi’nde iki hakimin seminere gitmesi üzerine yerine başka hakimin görevlendirildiği ancak o da duruşmaya gitmeyince yerine stajyer hakimin gittiği dava ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Stajyer hakim olayını tutanak altına alan Avukat Hakları Merkezi avukatları, Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran’ın kendilerine işlem yapılmaması için telkinde bulunduğunu iddia etti. Avukat Hakları Merkezi, Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran hakkında disiplin soruşturması açılması için Ankara Barosu Başkanlığı’na başvurdu. 


Ankara 3. Çocuk Mahkemesi’nin iki asli hakimi Antalya’daki bir seminere gidince, Ankara Adli Yargı Komisyonu duruşmalar için Asliye Ceza Hakimini görevlendirdi. İddiaya göre,Asliye Ceza Mahkemesi hakimi 18 Kasım’daki duruşmaya gitmeyince duruşmalara, mahkemede görevli stajyer hakim gitti. Bu olay Avukat Hakları Merkezi tarafından tutanak altına alındı. 

İddiaya göre olayı tutanak altına alan Avukat Hakları Merkezi avukatları, Ankara  Barosu Başkanı Hakan Canduran tarafından odasına çağrıldı. Canduran ile görüşmeye giden avukatlar odada Canduran ile birlikte bir başsavcıvekili ve yine Ankara Barosu’na kayıtlı bir avukatın bulunduğunu ifade ettiler. Avukat Hakları Merkezi avukatlarının beyanına göre, Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ‘stajyer hakim olayını’ ilişkin tespit edilen usulsüzlüğün işleme konulmamasını istedi. Avukat Hakları Merkezi avukatlarının itirazı üzerine Başkan Canduran, ‘Bir hak ihlali mi olmuş, halledilebilir bir olay, ne olmuş tutuklama kararı mı verilmiş’ şeklinde ifadeler kullandı. Yine Avukat Hakları Merkezi üyelerini itirazı üzerine başkan Canduran, 'Baro başkanı benim, sen beni temsil ediyorsun, dışarı çıkabilirsiniz buyurun’ sözleri ile avukatlara çıkıştı. 

Avukat Hakları Merkezi, iddia edilen olayla ilgili disiplin soruşturması açılması için Ankara Barosu Başkanlığı’na başvurdu. Avukat Hakları Merkezi, görev sırasında tespit edilen yasa dışılığın işlemem konulmaması yönünde telkin ve baskı kurduğu iddiası ile Ankara Barosu Başkanlığı’na başvurdu.