Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından açığa alınan personeller ile ilgili dikkat çeken bir gelişme oldu...

AYM’de 19 Ekim tarihinde “Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı” sonuçların yayınlandı. Bu sonuçlar kapsamında yükselmeye hak kazanan bazı isimlerin, 15 Temmuz sonrasında açığa alınıp sonradan göreve iade edilenler olduğu anlaşıldı.

Halbuki açığa alındıktan sonra OHAL Komisyonu tarafından göreve iade edilenler yasalara göre yöneticilik görevinden önce bulundukları kadrolarından işe geri dönebiliyordu. Yasada bu durum, “Kamu görevine iade edilmesine karar verilenlerden, yöneticilik görevinde bulunmakta iken kamu görevinden çıkarılmış olanların atamalarında, yöneticilik görevinden önce bulundukları kadro ve pozisyon unvanları dikkate alınır” ifadeleriyle belirtilmişti.

Kişi Hürriyeti ve Güvenliği Hakkı ile Etkili Başvuru Hakkının İhlal Edilmesi Kişi Hürriyeti ve Güvenliği Hakkı ile Etkili Başvuru Hakkının İhlal Edilmesi

Buna karşın 15 Temmuz sonrası açığa alınan isimlerin yükselme ve unvan değişikliği sınavıyla kadrolarında hızlıca yükselmesi ise şüphe uyandırdı.

İşte o liste:

https://odatv.com/fetoden-aciga-alinip-geri-donenler-ne-cabuk-yukseldi-25101845.html