Anayasa Mahkemesi, 2007 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından Adapazarı Yenikent Devlet Hastanesi’nde yapılan iğne sonucu sol bacağında uyuşma ile his kaybı yaşayarak yürümekte zorlanan Egeç’in, doktorların kusuru olduğu gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı aleyhine açtığı davanın reddedilmesinin “hak ihlali” olduğuna karar verdi.Resmi Gazete’de yayımlanan AYM kararına göre, 2007’de trafik kazası geçiren Egeç, kaza sonrası el parmaklarında uyuşukluk ve şişme şikayetiyle Adapazarı Yenikent Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Görevli doktorun talimatı ile hemşire tarafından yapılan iğne sonrasında Egeç’in sol bacağında uyuşma ve his kaybı meydana geldi. Egeç bir çok kez tedavi edilmesine rağmen sonuç alamadı ve 2010’da Kasımpaşa Asker Hastanesi tarafından “askerliğe elverişli” olmadığına dair rapor verildi.Sakarya Valiliği ön inceleme başlattı. Hazırlanan bilirkişi raporunda Egeç’te tespit edilen sinir hasarının muhtemelen yapılan enjeksiyon ile ilgili olduğu kanaatine varıldığı kaydedildi. Egeç, bu rapor doğrultusunda Sağlık Bakanlığı aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı. Sakarya 1. İdare Mahkemesi, idarenin kusurunun bulunmadığı gerekçesiyle oy çokluğu ile davayı reddetti.

HAK İHLALİ

Adli Görüşme Odalarında Gerçekleştirilecek İş ve İşlemlerde İzlenecek Usulü Düzenleyen Kuralın İptali Adli Görüşme Odalarında Gerçekleştirilecek İş ve İşlemlerde İzlenecek Usulü Düzenleyen Kuralın İptali

Egeç, maddi ve manevi varlığının korunması ve geliştirilmesi hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle AYM’ye başvurdu. AYM, Egeç’in Anayasanın 17. maddesinde güvence altına alınan maddi ve manevi varlığın korunması ve geliştirilmesi hakkının ihlal edildiği kaydedildi. AYM, hak ihlalinin oradan kaldırılması amacıyla yeniden yargılama yapılmak üzere dosyanın Sakarya 1. İdare Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

https://www.birgun.net/haber-detay/aymden-hatali-enjeksiyon-karari.html