AYM, Ahmet Altan'ın yaptığı bireysel başvuruyu reddetti, gazeteci Ali Bulaç'ın bireysel başvurusunda ise hak ihlali kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Ahmet Hüsrev Altan, Ali Bulaç ve Nazlı Ilıcak'ın bireysel başvurularını ele almak üzere toplandı.

3 isim, “uygulanan gözaltı ve tutuklama tedbirlerinin hukuki olmaması, soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının, gazetecilik faaliyeti ve ifade özgürlüğü kapsamındaki eylemlerin tutuklamaya konu edilmesi nedeniyle ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiği” iddialarına ilişkin ayrı ayrı bireysel başvuruda bulunmuştu.

AHMET ALTAN KARARI

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, “FETÖ'nün medya yapılanması”nın “darbe çağrışımı” davasında tutuklu yargılanan Ahmet Altan'ın bireysel başvurusunda hak ihlali görmedi.

ALİ BULAÇ KARARI

FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesi yazar ve editörlerinin FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada tutuklanan ve süreç içerisinde tahliyesi kararlaştırılan Ali Bulaç'ın bireysel başvurusunda ise hak ihlali kararı verildi.

Baba Olduğunu İddia Eden Kişinin Soybağının Reddi Davasını Açma Şartlarına İlişkin Kuralın Anayasa’ya Aykırı Olduğu Baba Olduğunu İddia Eden Kişinin Soybağının Reddi Davasını Açma Şartlarına İlişkin Kuralın Anayasa’ya Aykırı Olduğu

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nun, kararları oy çokluğuyla aldığı öğrenildi.

FETÖ'nün medya yapılanmasının “darbe çağrışımı” davasında tutuklu yargılanan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkında yerel mahkemece “anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Nazlı IIıcak'ın bireysel başvurusu, öğleden sonra görüşülmeye devam edilecek.

DÜN DE CUMHURİYET'İN ESKİ ÇALIŞANLARININ BAŞVURUSUNU GÖRÜŞMÜŞTÜ

AYM dün, aralarında Cumhuriyet gazetesi eski çalışanları Akın Atalay, Murat Sabuncu, Önder Çelik, Ahmet Şık ve Kadri Gürsel bulunduğu gazetecilerin bireysel başvurularını görüşmüştü.

Mahkeme Atalay, Şık, Sabuncu ve Murat Utku'nun başvurularını reddetmiş, Kadri Gürsel içinse hak ihlali kararı vermişti.

AYM ayrıca, gazeteci Murat Aksoy’un da kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı ile ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine karar verip Aksoy’a 40 bin TL tazminat ödenmesine hükmetmişti.

Odatv.com