Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’le ilgili tahliye kararından sonra hedef tahtası olan Anayasa Mahkemesi ile ilgili en çarpıcı öneri AKP’li vekilden geldi. İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AYM’nin kaldırılmasını istedi. Gazeteciler için ‘vatan haini’ suçlamasında bulunan Külünk, AYM üyelerini atayan Abdullah Gül’ü de hedef gösterdi.
Veli TOPRAK/ ANKARA

O HAKİMLERİ GÜL ATADI

Meclis’te sık sık kavgalara karışan Metin Külünk, AYM’yi sert bir şekilde eleştirdi. Twitter hesabından görüşlerini paylaşan Külünk, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ergenekon-Balyoz davalarında sonra yaptığı “O hakimleri ben atadım, kararlar sevindirici” haberini paylaştı ve “Hafıza tazeleyelim” diyerek üyeleri Gül’ün atadığını hatırlattı.

VATAN HAİNLERİ

Yüksek mahkemenin kararını takipçilerine “AYM’nin kararı ve vatan hainleri” diye paylaşan Külünk, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ü ‘vatan haini’ ilan etti. Külünk, mahkemenin kaldırılmasını isteyerek şu görüşleri dile getirdi:

“Acaba cezaevinde haksız yattığına inan bir vatandaş bireysel başvuru hakkını kullanıp AYM’ye başvursa ne kadar sürede cevap verir?AYM’nin çok çabuk cevap vermesi için vatana ihanet etmesi şartını mı yerine getirmeli? AYM Anayasal meşruiyet altında milletin egemenlik hakkını gasp ediyor. Yeni Anayasa sürecinde AYM’nin varlığı tartışılmalıdır. AYM kaldırılmalıdır.”