ABD'de bir temyiz mahkemesi heyeti, tecavüzle suçlanan 16 yaşındaki bir genci “iyi bir aileden olduğu” ve “mükemmel bir okula gittiği” için cezalandırmayı reddeden hâkimi uyardı.

ABD New Jersey'de bulunan bir aile mahkemesi hâkimi, “açık bir şekilde sarhoş olduğu belli olan” 16 yaşındaki genç kıza tecavüz eden ve görüntülerini arkadaşlarıyla paylaşan genci “iyi bir aileden olduğu” ve “mükemmel bir okula gittiği” için cezalandırmayı reddetti. 

“BAŞARILI BİR İZCİ”

Sputnik’in aktardığına göre Times'ta yer alan habere göre hakim, bir pijama partisinde işlediği tecavüz suçunun görüntülerini kaydeden ve “İlk cinsel birlikteliğiniz tecavüz olduğunda” mesajıyla arkadaşlarıyla paylaşan 16 yaşındaki G.M.C.'nin “Eagle Scout izcilik rütbesi” sahibi (ABD'nin izcilik programında elde edilebilecek en yüksek rütbe) olduğunu da vurgulayarak "O, sadece bir üniversite değil, büyük ihtimalle iyi bir üniversiteye aday" dedi. 

“İYİ BİR AİLEDEN GELİYOR”

Hakim James Troiano ayrıca, yetişkin statüsünde yargılama talep eden Monmouth Bölge Savcılığı'nı da azarladı.

Hakim, savcılar tarafından mağdur ve ailesine söz konusu suçlamaların “çocuğun hayatını mahvedeceği” konusunda açıklamalarda bulunması gerektiğini söyledi.

Hakim, "Son derece başarılı olan genç adam, onu son derece iyi bir okula gönderen iyi bir aileden geliyor" dedi. 

“AYRICALIKLI GENÇLERİN KAYIRILMAMASI” UYARISI

Ancak, hakimin bu kararı temyiz mahkemesi tarafından sert bir tepkiyle karşılandı.

Bakan Gül: Gözünüz bağlı, teraziniz şaşmaz olsun Bakan Gül: Gözünüz bağlı, teraziniz şaşmaz olsun

Troiano'nun kararını 14 sayfalık bir karşı kararla geri çeviren mahkeme ayrıca hakimi 'cinsel saldırı davalarında ayrıcalıklı gençlere karşı önyargı göstermemesi' konusunda uyardı.

Odatv.com