Sanık Çağatay Aksu’nun baba İsmail Çet’e “Kızına sahip çıksaydın” sözünün damga vurduğu ikinci duruşmanın ardından bugün görülecek üçüncü celsede sanık Berk Akand’ın incelenmesi için mahkemeye olay günü kullandığı cep telefonu yerine başka bir cep telefonu sunarak delilleri kararttığı gündeme getirilecek.

Davada neler yaşandı?

Ters ilişkiye zorlandı, darp izlerine rastlanıldı: 

Şule’nin ters ilişkiye zorlanmış olabileceği, kanında uyku getirici maddeye ve vücudunun farklı yerinde darp izlerine rastlanıldığı belirtildi. Boyun kemiklerindeki kırıkların boğulmuş olma ihtimaline işaret ettiği ifade edildi.

Sanıklar uzun süre serbest kaldı, daha sonra tutuklu yargılama başladı:

Çağatay Aksu ve Berk Akand uzun süre serbest gezdikten sonra tutuklu yargılama süreci başladı. Bu süreçte sanıkların bir havayolu şirketiyle defalarca görüştüğü ortaya çıktı.

Tırnaktaki bulgu Akand’a ait:

Hakim ‘Umarım böyle şeylere yeltenenlere ders olur’ dedi indirimsiz 6 yıl hapis verdi Hakim ‘Umarım böyle şeylere yeltenenlere ders olur’ dedi indirimsiz 6 yıl hapis verdi

Şule’nin iki el tırnağındaki bulguların Berk Akand’a ait olduğu tespit edildi. Şule’nin diğer tırnaklarındaki erkek dokusunun ise kimlik belirlemek için uygun olmadığı belirtildi.

Çok kötü şeyler oldu” mesajı

Olayın yaşandığı gece Berk Akand’ın arkadaşı Pınar Turgut’a “Çok kötü şeyler oldu. Telefonunu aç ve bana geri dön” mesajı attığı ortaya çıktı. Sanıklar bu mesaja dair yeterli bir açıklamada bulunamadı.

Ismarlama rapor hazırlatıldı, Şule suçlandı

Sanık avukatları tarafından hazırlatılan raporda “Bir kadının bir erkekle tenha yerde içki içmeyi kabul etmesi cinsel rıza anlamına gelir’ ifadeleri yer aldı. Raporu hazırlayan Dr. Mehmet Nuri Aydın’ın daha önce meslekten uzaklaştırma cezası aldığı öğrenildi.

Deliller eksik toplatıldı

Şule’nin avukatının hazırlattığı rapora göre, emniyetin eksik delil topladığı, iç çamaşırı ve içindeki pedin veya peçetenin otopsi tutanağında yer almadığı, anal ve vajinal penetrasyonun gerçekleşmiş olma ihtimalinin yüksek olduğu yer buldu. Şule’nin 9 tırnağında birden fazla erkeğe ait bulgulara rastlanıldığı kaydedildi.

Sanık yakını “O kızın o saatte neden orada olduğunu soracaksın” dedi

Şule’nin babasının “O benim kızım!” diyerek haykırmasının üzerine sanık Aksu’nun bir yakını “O kızın o saatte neden orada olduğunu soracaksın” diyerek babayı suçladı.

“Düşmemek için çırpınmış olabilir” raporu geldi

Uzmanlarca hazırlanan raporda Aksu’nun savunmasının adli tıp bulgularıyla uygun olmadığına vurgu yapıldı. “Şule’nin yere düşüş şekli ve diğer bilgiler düşmemek için çırpınmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu gösterir” dendi.

Sanık Aksu: Kızınıza sahip çıksaydınız

Şule’nin avukatı olayla ilgili kurgudaki boşluklara işaret etti ve sanıkların ifadelerinin uyuşmadığını belirten rapora atıf yaptı. Olay yeri görüntülerinin dava dosyasına eklenmemiş olmasını eleştirdi.

Aksu, Şule’nin ailesi tarafından başı boş bırakıldığını iddia etti ve Şule’nin babasına “Kızınıza sahip çıksaydınız” dedi.

Boyna basınç uygulandı

Yayımlanan ek raporda, hyoid kemiğindeki kırığın boynuna uygulanan basınçla alakalı olduğu aktarıldı.

https://www.abcgazetesi.com/sule-cet-icin-adalet-arayisi-devam-ediyor-ucuncu-durusma-bugun-26635