CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, İzmir Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin davada yargılanan ve geçen hafta beraat eden, aralarında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da bulunduğu 129 belediye çalışanına geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Hata kötü niyetten mi?"

Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 6 yıl önce düzenlenen ilk operasyondan bu yana başkan ve ekibinden hiç kuşku duymadıklarını, sonunda beraat ettiklerini ama yaşanan acıların nasıl tamir edileceğini sorguladıklarını ifade etti.

CHP lideri, "Arama kararını verenler şimdi hapisteler ama o dönem iktidar bunlara alkış tutuyordu. Biz bağımsız yargıdan yana olursak, liyakat esasına dayalı bir yargıdan yana olursak emin olun hiçbir zaman bu ülkede sorun çıkmaz. Herkes hata yapabilir ama hata kötü niyetten mi kaynaklanıyor ona bakmak lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni denetleyen denetim elemanları bizim yetiştiğimiz standartlarda mı yetişti yoksa belli bir cemaatten diye mi getirildiler? Eğer bir kişi belli bir cemaate üye diye belli makamlara geliyorsa orada devlette liyakattan bahsedilemez, sistem çökmüş demektir." diye konuştu.

Kaynak: AA