adalet.org sitesinde ilginç bir paylaşım ve yorumlar:

Nuh Hüseyin Köse

Hakim

78 gündür maaşları ödenmeyen Anadolu Adliye Yemekanesi işcilerinden 30 u, bazı çalışanlara hala borçlu olduğu bildirilen eski taşeron tarafından keyfi olarak işe alınmadı. İşe alınmayanlar arasında, bozdolabında ilaç dışında yiyeceği bulunmayan Ayşe Hanım da var. İşçilerin işe alınmama gerekçeleri yok. Muhtemelen, eyleme katılan işçileri temsilen, idare tarafından kurban olarak seçildiler. Suçları, işsiz kalınca sendikaya kaydolmak, maaş alamadıklarını adliye önünde haykırmak! Bu yemekanede nasıl yemek yiyebileceğiz şimdi? Yiyen yesin, biz yemiyoruz arkadaş. Bu garibanların elinden alınan acı ekmek yenmez. Sizin de kandiliniz mübarek olsun.

Av. Semra İşler Albayrak



Menderes Arıcan

C. Savcısı

Benim anlamadığım,başka adliyelerde pek şikayet duyulmamasına rağmen niye hep Anadolu adliyesinde bunlar yaşanıyor.

Burayı işleten kişi halen Urfalı olan kişi mi?

Av. Elkan Albayrak

Temel sorun adliyelerin AVM mantığı ile yapılıp, AVM mantğı ile yönetilmeye çalışılması.. Diğer bir sorun ise yiyecek-içecek ile ilgili tü birimlerin toptan ihaleye çıkartılıp bir kişiye verilmesi... bu uygulama ve denetleme açısından belki kolaylık ama böyle olumsuz şeyler yaşandığında da tüm adliye aç-susuz kalmış oluyor... Halbu ki her biri ayrı ayrı ihaleye çıkarılmış olup, farklı kişilere verilse; hem aralarında rekabet olur, hem de bu tür olumsuzluklarda hizmet toptan aksamamış olur... Adalet kurumunda işçi haklarının verilmemei ve adaletsizlik ayrı bir ironi konusu

Mehmet Fatih Taş
Hakim
 

Umarım diğer meslektaşlar ve personel de sizin bu duyarlılığınıza katılarak durum düzelene kadar bu işletmecinin zulmüne ortak olmazlar.