Akademisyen Ceren Damar cinayeti nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanık Hasan İsmail Hikmet’in, müşteki avukatlarına yönelik yaptığı şikayetler sonuçlanmaya başladı.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre,Hikmet’in duruşmayı takip eden stajyer avukat Y.G., ile ilgili olarak “Savunma hakkımı kısıtladı” gerekçesiyle yaptığı suç duyurusuna savcılık, “İddialar soyut diyerek” takipsizlik kararı verdi.

AVUKATLARI ŞİKAYET ETTİ

Soruşturma dosyasına göre katil Hikmet, duruşmayı izleyen stajyer avukat Y.G. hakkında “Adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Hikmet, suç duyurusunda, “Y.G.’nin hem kendisinin savunma hakkına müdahale ettiğini hem de avukatının savunma görevini yerine getirmesini engellediğini” iddia etti.

SAVCILIK TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ

Hakim ‘Umarım böyle şeylere yeltenenlere ders olur’ dedi indirimsiz 6 yıl hapis verdi Hakim ‘Umarım böyle şeylere yeltenenlere ders olur’ dedi indirimsiz 6 yıl hapis verdi

Stajyer avukat Y.G. de yazılı olarak verdiği savunmasında “Ankara Barosu’nun TODAM görevlendirmesiyle duruşmada izleyici bölümünde duruşmayı takip ettiğini, duruşmaya herhangi bir dahilinin olmadığını, herhangi bir söz de almadığını” belirtti.

Savcılık Hikmet’in şikayetinde takipsizlik kararı verdi. 28 Ocak tarihli kararda “Her ne kadar şüpheli hakkında adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçundan soruşturma başlatılmış ise de şüphelinin atılı suçu işlediğine dair soyut iddia dışında delil elde edilmediği anlaşılmıştır” denildi.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Hikmet’in, Damar ailesi adına davayı takip eden 26 avukat hakkında yaptığı suç duyurusuna ilişkin soruşturma ise devam ediyor.