Adalet Bakanlığı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) arasında hakim ve savcıların, yurt dışında eğitim almalarını sağlamak amacıyla protokol imzalandı.

Adalet Bakanlığı ile YTB arasında hakim ve savcıların, yurt dışında araştırma yapma ve eğitim almalarını sağlamak amacıyla protokol imzalandı. Ankara Hakimevi'nde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Selahaddin Menteş, "Biz Adalet Bakanlığı olarak çalıştığımız hakim ve savcıların kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla birçok proje yapıyoruz. Bu konuda Avrupa Birliği Genel Müdürlüğümüzün çok kıymetli çalışmaları var. Özellikle yabancı dil konusunda hakim ve savcılarımızın eğitiminin artırılması, hem kişisel gelişimleri hem de kurumsal gelişmelerin sağlanması amacıyla çok sayıda projeleri var. Bu projeler aslında bugüne kadar çoğunlukla AB ve İngilizce dil eğitimleri üzerinden yürüdü. Ancak bundan sonraki aşamada YTB ile yapacağımız bu imza töreninden sonra YTB'nin kurumsal kapasitesinin imkanlarını o bölgedeki hakim ve savcılarımızın özellikle dil alanındaki kapasitelerinin geliştirilmesi için kullanacağız. Ben bu anlamda YTB'ye, Genel Müdürlüğümüze ve diğer çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, protokolümüzün hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin uluslararası öğrenci hareketlerini sağlayan önemli bir burs programımız var"

Adalet Bakanlığı ile YTB arasında imzalanacak olan protokolün iki kurumun için de çalışma alanında önemli katkılar sağlayacağını belirten YTB Başkanı Mehmet Köse ise şöyle konuştu:

"Adalet Bakanlığı köklü bir kurum. Biz ise yeni bir kurumuz. Bizler birçok alanda Adalet Bakanlığının tecrübesinden, kapasitesinden yararlanıyoruz. Mesela yurt dışı vatandaşlarımıza yönelik çalışmaları koordine etmek için Adalet Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz bir Hukuk İşbirliği Komitemiz var. Bu çerçevede yurt dışı vatandaşlarımızın sorunlarını hukuki istişare edip bir mevzuata doğru dönüştürme çalışmaları da yapıp, sonuçlar almış olduk."

Adalet Bakanlığının Avrupa'daki hukuk öğrencileri için yapılan projelere destek sağladığını dile getiren Köse, "Bunun yanında geçmiş yıllarda yürüttüğümüz Avrupa'da yaşayan gençlerimizden hukuk okuyanların Türkiye'deki hukuk sistemiyle ilgili eğitim almaları, mesleki tecrübe edinmeleri noktasında da Adalet Bakanlığı bizlere her türlü desteği sağladı. Bugüne kadar da yaklaşık 500 kişi Avrupa'da bu eğitimlerden geçti. Bunun yanında bizim Türkiye'nin uluslararası öğrenci hareketlerini sağlayan önemli bir burs programımız var. Bu çerçevede dünyanın hemen hemen her ülkesiyle öğrenci programımız var. Türkiye'de bugün burslu olarak okuyan on binlerce öğrencimiz arasında hukuk eğitimi alanların önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı ile birlikte yapacağımız programlarda iş birliğine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin sağlamış olduğu bu geniş networkün Adalet Bakanlığı camiasının erişimine açılması, onların da bu noktada faydalanması bizim için de bir onur vesilesidir. Kendilerine bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Menteş ve Köse hakim ve savcıların, yurt dışında eğitim almalarına imkan sağlayacak protokolü imzaladı. - ANKARA