Türkiye Futbol Federasyonu, 4 Fenerbahçe taraftarı için ürün kararın mahkemede değil federasyonun yetkisi bulunduğunu açıkladı.

TFF'nin bildirisinde şu ifadelere arazi verildi:

"Kamuoyu gündeminde arazi düzlük Fenerbahçe A.Ş.-Beşiktaş A.Ş. müsabakasına futbolseverlerin girişleriyle ait çıkan birtakım istihbarat zımnında müşterek açıklama yapılması gereksinimi doğmuştur.
 
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu,  12.02.2016 tarihinde oynanan Fenerbahçe A.Ş. - Kasımpaşa A.Ş. müsabakasıyla ait kendisine fena ve fena tezahüratta mevcut maraton, meslek açık tribünlerine antre işleyen izleyicilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi aracılığıyla müşterek ahir ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine değişmeyen vermiştir.
 
Söz konusu değişmeyen gereğince düzen bağı yaptırımı makbul taraftarların, İstanbul 6. Tüketici Mahkemesine başvurduğu ve Mahkemenin, ait elektronik kartlar üstündeki blokajın tedbiren kaldırılmasına değişmeyen verdiği, ürün kendisine bu şahısların 29.02.2016 tarihindeki Fenerbahçe A.Ş. - Beşiktaş A.Ş. arasındaki müsabakaya antre yapabilecekleri dair müşterek idrak oluşturulmaya çalışılmaktadır.
 
Ancak İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi kararında, açık açık Mahkeme'nin bu şahısların müsabakaya girişleri ile ait değişmeyen vermeye yetkisi bulunmadığı ve bu hususun TFF'nin yetkisinde bulunduğunu anlatım edilmiştir.
 
Alınan değişmeyen sadece, elektronik kartların mali özelliklerinin kullanması ile ilgilidir.
 
Halbuki ait PFDK sonucu gereğince meydana getirilen blokaj, kartların elden müsabakaya antre hususi durumunu bloke etmektedir. Yani ilgililerin, elektronik kartlarını, mali işlemlerde kullanmaları ve ayrıca iktisadi değere eş müsabakaya antre haklarını (e-bilet) istedikleri 3. bireylere devretmeleri mümkündür.
 
Müsabakaya girişin engellenmesi ise Federasyonumuzun düzen bağı yaptırımı yürütüm yetkisi kapsamındadır.
 
Kamuoyunun bilgisine hürmet ile sunma ederiz."

Kaynak: HABER7.COM