Fenerbahçe'nin dip eleştirisi altındaki Ivan Bebek'in ülkesinde de inanma vermediği ortaya çıktı. Hırvat kadrosu Hajduk Split'in, kısaca üç hafta ilk Hırvatistan Futbol Federasyonu'na yöntemince başvurarak, yürek nısıf finalinde oynayacakları Dinamo Zagreb maçı için, ecnebi hakem görevlendirilmesini istediği belirleme edildi.

Hırvat hakemlere güvenmediklerini ve kıygın iktisap etmek istemediklerini dile getiren Hajduklu yetkililere, federasyonun yanıtı ise negatif oldu. Kırmızı-beyazlı ekibin hakem çekincesinde Ivan Bebek'in ehemmiyetli ortak oranı bulunmuş yer aldığı belirleme edildi. Hajduk Split ile Dinamo Zagreb'in dü sene ilk gönül rahatlığı karşıya geldikleri mücadelede, mihman ekibin 2-1 önde yer aldığı akıbet kısımda Hajduk'un açıkça penaltısını vermeyen Bebek'in, o günden buyana pakt kabilinden kara listeye alındığı belirlendi.

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde ortak baş döndürücü ehemmiyetli maçta düdük arakçı 38 yaşındaki hakeme UEFA ve ülkesindeki hakem otoritelerinin de yeteri denli güvenmediği belirtildi. EURO 2016 düşüncesince çağırma almayan Ivan Bebek düşüncesince o fasıl UEFA'nın bu kararını değerlendiren Hırvat emektar hakemlerin, Bebek'in bu turnuvada düdük çalacak kapasitede bulunmadığı anlamında yorumlar bitirdikleri belirleme edildi.

Lucescu'yu da çıldırtmıştı

Bu arada Habertürk'te arazi düzlük habere layıkıyla Ivan Bebek, güzeşte zaman Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’in Shakhtar’ı 4-0 mağlup ettiği maçta Srna’nın sırtına çarpan topa ceza atışı çalarak Mircea Lucescu’yu da çileden çıkarmıştı. Lucescu, “Böyle hakemlerin Şampiyonlar Ligi’nde noktayı yok. Büyük takımlara gönül rahatlığı maçlarımızda başımıza daima hakeza hadisat geliyor. Real Madrid’in de hakemlere gereksinimi yok” laflarıyla tepkime göstermişti. Srna da Bebek’in yönetiminden tek mutlu kalmadığını söylemişti.

Kaynak: HABER7.COM