En iyi yargı avukatın olmadığı yargı mı?

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin tuhaf işleri. Daire bazı kararlarını Yargıtay’ın resmi sitesinde yayınlamadan basına açıklıyor.  Ancak avukatlar bu kararlara hiçbir şekilde ulaşamıyor.

Dairenin Bankasya ve FETÖ davaları ile ilgili geçen hafta basında haber olan kararı avukatların ulaşamadığı kararlarından birisi.

Basın haberi “Yargıtay'dan flaş karar: Bank Asya’ya para yatıran örgüt üyesidir”başlığı ile verdi. Haberde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Bank Asya'ya para yatırın" talimatının kamuoyunda paylaşılmaya başlandığı 15 Ocak 2014 tarihi milat olarak alınmış olduğu vurgusu yapılmaktadır.

Karardan anlaşılan 15 Ocak 2014 tarihinden sonra Bank Asya’ya para yatıranların FETÖ üyeliği suçunu işlemiş olacaklarıdır.

Biz kararın özünün bu olmadığından eminiz. Görüldüğü gibi bu tür basın haberleri kamuoyunda algı oluşturulmakta ve hukuk çevreleri yanlış yönlendirilmektedir.

Basına açıklanan bu tür kararların Yargıtay’ın sitesinde yayınlanmaması ve avukatlardan adeta kaçırılması anlaşılır gibi değildir.

Konu ile ilgili olarak adaletbiz adına 16. Ceza Dairesi başkanı Sayın Eyüp Yeşil’i aradım, telefona çıkan bayan kendilerinin müzakerede olduğunu söyledi ve “konuyu bana izah ederseniz başkana” iletirim dedi. Ettik. Dönen olmadı.

Dairenin kalemini aradım, konuyu anlattım, kalem müdürüne kararı görüp göremeyeceğimizi sordum.

Cevap

-Vekaletiniz yoksa göremezsiniz avukat bey oldu..

Yargıtay’ın kararları avukatlara ve hukukçulara kapalı basına açık..

Ne desem, bilemiyorum, yorumu hukukçulara bırakıyorum … Bir şey söylemek istiyorum; bu sorun baroları ilgilendirmez!!!