Yargıtay, bir boşanma davasının temyiz incelemesinde, kadına bağlanan yoksulluk nafakasını kadının sürekli ve yeterli geliri olduğu gerekçesiyle bozdu.

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle Aile Mahkemesi'ne müracaat ederek karşılıklı boşanma davası açan bir çiftin boşanmalarına karar verildi. Mahkeme, kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle kadının maddi ve manevi tazminat talebini de hüküm altına aldı.

Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, öğretmen olan kadına verilen yoksulluk nafakası kararını yasaya aykırı bularak iptal etti.

Yargıtay'dan Tüm Emekliler İçin Emsal Karar: O Kesintilerin İadesi Alınacak Yargıtay'dan Tüm Emekliler İçin Emsal Karar: O Kesintilerin İadesi Alınacak

Kararda "Toplanan delillerden, davacı kadının öğretmen olduğu, sürekli ve yeterli gelirinin bulunduğu, boşanma nedeniyle yoksulluğa düşmeyeceği anlaşılmaktadır." denildi ve boşanma yüzünden taraflardan birinin yoksulluğa düşmesi durumunda yoksulluk nafakasının bağlanabileceğini öngören Türk Medeni Kanunu'nun 175. maddesinn koşulları oluşmamıştır denildi.

https://www.cnnturk.com/