Antalya’da yaşanan olayda davacı kadın, kocasının evlendikleri gece aşırı derecede alkol aldığını, gece beraber olmalarına rağmen bakire olmadığı iftirasını atarak evden kovduğunu belirterek boşanma davası açtı.

Davacı kadın, boşanma, maddi ve manevi tazminat ile nafaka da istedi. Buna karşılık koca da karşılık dava açtı ve “davacı kadının başka bir erkekle ilişkisi olduğunu, bakire olmadığını, düğün gecesi bile çantasında sevgilisinin fotoğrafını taşıdığını” ileri sürdü. Koca da boşanma, maddi ve manevi tazminat istedi.Antalya 5. Aile Mahkemesi davacı kadının boşanma, maddi ve manevi tazminat ile nafaka davasının kabulüne; kocanın açtığı davadaki taleplerinin ise reddine karar verdi.


Yargıtay, evlendiği gece bakire olmadığını ileri sürerek karısını evden kovan kocanın boşanmada tam kusurlu olduğuna ilişkin yerel mahkeme kararını bozdu. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kocasının düğün gecesi Alkollü olduğu için bakire olmadığı iftirasını attığını belirten kadının iddiasını, kocasının, “çantasında başka bir erkeğin fotoğrafı vardı” iddiasıyla kıyasladı ve bu iddia nedeniyle kadının tazminat talep edemeyeceğine karar verdi.